ΑρχικήinetMicrosoft: Εφαρμόζει νέες ρυθμίσεις τηλεμετρίας στο Office

Microsoft: Εφαρμόζει νέες ρυθμίσεις τηλεμετρίας στο Office

Η Microsoft έχει εφαρμόσει νέες ρυθμίσεις τηλεμετρίας στην σουίτα παραγωγικότητας του Office, προσφέροντας ουσιαστικά μόνο δύο διαφοροποιήσεις.

Οι αλλαγές αυτές απαιτούν από τον χρήστη να μοιραστεί με την εταιρεία τον τρόπο χρήσης του Office. Συγκεκριμένα, υπάρχουν δυο διαφορετικές επιλογές που εμφανίζονται στην οθόνη: πλήρη δεδομένα διάγνωσης και βασικά διαγνωστικά δεδομένα. Ο χρήστης δεν έχει την επιλογή αποφυγής της διαδικασίας sharing πληροφοριών με τη Microsoft.

Τα διαγνωστικά δεδομένα χρησιμοποιούνται για την ασφαλή ενημέρωση του Οffice, την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη βελτίωση των προϊόντων. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξτε μια από τις επιλογές που προσφέρονται και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στο “Αποδοχή”. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν τη ρύθμιση ανά πάσα στιγμή.

Η νέα υπηρεσία τηλεμετρίας είναι διαθέσιμη σε Windows και Mac και εμφανίζεται στους υπάρχοντες χρήστες του Microsoft Office, παρότι η Microsoft υποστηρίζει ότι εμφανίζεται μόνο κατά την εγκατάσταση της σουίτας παραγωγικότητας.

Office

Δεν έχει προσφερθεί ακόμα η νέα οθόνη διαμόρφωσης συλλογής δεδομένων ούτε υπάρχουν ρυθμίσεις τηλεμετρίας στο Microsoft Οffice. Οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν τα δεδομένα τους από το privacy dashboard της εταιρείας.

Οι υπηρεσίες τηλεμετρίας χρησιμοποιούνται συχνότερα από τις εταιρείες για τη συλλογή πληροφοριών οι οποίες χρησιμεύουν στη διάγνωση σφαλμάτων και την παράδοση patches για την εξασφάλιση της ομαλής απόδοσης του λογισμικού τους. Η Microsoft έχει προηγουμένως επικριθεί για τη συλλογή των δεδομένων των χρηστών της από συσκευές Windows 10, οπότε σίγουρα οι πελάτες του Οffice θα είναι αρκετά καχύποπτοι με αυτή την αλλαγή.

 

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS