Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς
infosec

Ευπάθειες σε password managers μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς

Οι ερευνητές του ISE δήλωσαν την Τρίτη ότι οι password managers 1Password, KeePass, LastPass και Dashline έχουν ευπάθειες που θα...
Read More
infosec

Το Rietspoof malware εξαπλώνεται μέσω Facebook Messenger και Skype

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (16 Φεβρουαρίου), οι ερευνητές περιέγραψαν ένα νέο malware, τo οποίo χαρακτήρισαν ως «κακόβουλο...
Read More
infosec

Κινέζοι και Ιρανοί hacker ανανεώνουν τις επιθέσεις τους στις Αμερικάνικες εταιρείες

Επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από Ιρανούς και Κινέζους hacker που οι ειδικοί της...
Read More
infosec

Το Microsoft Teams εκτός λειτουργίας. Επιτυχής αποκατάσταση

Ο μεγάλος ανταγωνιστής του Slack της Microsoft, το Microsoft Teams, βρέθηκε εκτός λειτουργίας χτες. Οι χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης με...
Read More
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
Latest Posts

Καρκινικά κύτταρα μπορούν να εξοντωθούν με Γραφένιο

ΓραφένιοΓραφένιο: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ανακάλυψαν κάτι που μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα της δημιουργίας φαρμάκων, της σύνθεσης παυσίπονων και της θεραπείας του καρκίνου.

Το υλικό που εμπλέκεται στη μελέτη είναι το Γραφένιο, ένα ημι-μέταλλο που αποτελείται από ένα μόνο στρώμα ατόμων άνθρακα. Είναι ένα από τα ισχυρότερα υλικά που δοκιμάστηκαν ποτέ και ένας εξαιρετικός αγωγός θερμότητας και ηλεκτρισμού.

Είναι γνωστό ότι το Γραφένιο είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στο φως και μπορεί να το μετατρέψει σε ηλεκτρική ενέργεια. Έτσι, οι ερευνητές αναρωτήθηκαν εάν αυτή η ηλεκτρική ενέργεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την διέγερση των ανθρώπινων κυττάρων. Μετά από πειράματα με διαφορετικές εντάσεις φωτός, οι επιστήμονες μπόρεσαν να ελέγξουν τον παλμό των κυττάρων της καρδιάς σε ένα τρυβλίο, χρησιμοποιώντας γραφένιο και φως.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν κύτταρα της καρδιάς σε γραφένιο και διαπίστωσαν ότι τα κύτταρα μπορούσαν να χειραγωγηθούν για να πάλλονται με ποικίλους ρυθμούς από 1,5 έως 10 φορές ταχύτερα. Μια τέτοια οπτική διέγερση με γραφένιο είναι σημαντική καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει στους ερευνητές να διεξάγουν δοκιμές στα κύτταρα σαν να είναι μέσα στο σώμα και να βοηθήσουν στην κατασκευή οπτικών βηματοδοτών.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες μπορούσαν να πειραματιστούν μόνο σε τεχνητά ανεπτυγμένα κύτταρα για να διεγείρουν τεχνητά στους νευρώνες μια αντίδραση στον πόνο. Τέτοιες δοκιμασίες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη φαρμάκων όπως τα παυσίπονα, που περιλαμβάνουν μόνο δέκτες πόνου.

Το άλλο πρωτοποριακό όφελος της οπτικής διέγερσης με γραφένιο είναι η ικανότητα να καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα χωρίς να προκαλούν βλάβη στα γειτονικά υγιή κύτταρα. Σύμφωνα με τη μελέτη, το ηλεκτρικό δυναμικό ηρεμίας (ERP) των καρκινικών κυττάρων είναι φυσιολογικά χαμηλότερο από αυτό των υγιών κυττάρων του σώματος.

Παρόλο που το Γραφένιο μπορεί να φαίνεται σαν ένα «μαγικό» στοιχείο, η αλήθεια είναι ότι έχει και αρκετά μειονεκτήματα. Ορισμένες μορφές Γραφενίου είναι γνωστό ότι είναι θανατηφόρες για τον άνθρωπο και οι παρενέργειες της μακροχρόνιας χρήσης του είναι ακόμα άγνωστες. Συνεπώς, οι επιστήμονες θα πρέπει να διεξάγουν εκτεταμένη έρευνα πριν το χρησιμοποιήσουν στον άνθρωπο.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *