ΑρχικήinetΈνα Lumia 950 XL με Windows 10 μπορεί να αντικαταστήσει τον υπολογιστή...

Ένα Lumia 950 XL με Windows 10 μπορεί να αντικαταστήσει τον υπολογιστή σου

Lumia 950 XL: Η Microsoft επιβεβαίωσε στα τέλη του περασμένου έτους ότι δεν θα αναπτυχθούν νέα χαρακτηριστικά για τα Windows 10 Mobile, αφήνοντας την πλατφόρμα σε κατάσταση συντήρησης μέχρι να φτάσει στο τέλος της υποστήριξης τον Ιούλιο του 2019.

Όπως είναι λογικό, χωρίς υποστήριξη από την μητρική εταιρεία, το κινητό λειτουργικό σύστημα δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξεχάσετε την Lumia συσκευή σας.

Ο προγραμματιστής @imbushuo παρουσίασε πρόσφατα μια λειτουργική έκδοση των Windows 10 (ARM) που είναι εγκατεστημένη στο Lumia 950 XL, η οποία μετά από τόσους μήνες δοκιμών και κυνηγιού φαίνεται τελικά να λειτουργεί ομαλά στη συσκευή. Lumia 950 XL

Υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν όπως η συνδεσιμότητα με το μόντεμ, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δημιουργεί σοβαρό σφάλμα στη λειτουργία του συστήματος.

Το πιο σημαντικό σημείο της υπόθεσης είναι οι εντυπώσεις των χρηστών για το έργο αυτό. Χωρίς αμφιβολία, η εγκατάσταση των Windows 10 σε ένα Lumia 950 XL δεν μπορεί να κάνει τόσο εύχρηστη τη συσκευή, αν και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίσσεται αυτό το έργο με τη βοήθεια περισσότερων προγραμματιστών.

Αν και η Microsoft έχει εγκαταλείψει τα Windows phones, οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια νέα συσκευή η οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.  Με την κωδική ονομασία Andromeda, αυτή η συσκευή θα μπορούσε να διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά και δυνατότητες που συναντάμε συνήθως σε ένα κινητό τηλέφωνο αλλά σιγουρά δεν θα είναι ένα smartphone καθαυτό.

Το project του @ imbushuo λειτουργεί μόνο σε Lumia 950 XL αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να προσπαθήσουν και άλλοι προγραμματιστές να εγκαταστήσουν τα Windows 10 σε άλλα μοντέλα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS