ΑρχικήUpdatesVTZilla 2.0: Έτοιμο το extension της VirusTotal για τον Firefox Quantum

VTZilla 2.0: Έτοιμο το extension της VirusTotal για τον Firefox Quantum

Η VirusTotal κυκλοφόρησε την έκδοση 2.0 της επέκτασης VTZilla Firefox, ώστε να υποστηρίζει τώρα τον Mozilla Quantum. Με αυτήν την έκδοση του VTZilla, η VirusTotal πρόσθεσε νέες δυνατότητες όπως αυτόματη σάρωση των αρχείων που έχουν ληφθεί, τη σάρωση links ή σελίδων, ή την ανάκτηση μιας υπάρχουσας αναφοράς (report).

 

Σύμφωνα με την VirusTotal, λόγω των αλλαγών στο πώς πρέπει να προγραμματίζονται οι επεκτάσεις του Firefox, αποφάσισαν να επανασχεδιάσουν το VTZilla με ορισμένες αλλαγές.

Όταν εγκατασταθεί, οι χρήστες θα δουν ένα εικονίδιο του VirusTotal στη γραμμή εργαλείων του Firefox.

Εάν ένας χρήστης κάνει κλικ στο εικονίδιο, θα εμφανιστεί το μενού ρυθμίσεων της επέκτασης. Αυτό το μενού σας επιτρέπει να ρυθμίσετε εάν θα γίνει αυτόματη σάρωση των λήψεων, εάν θέλετε να σαρωθούν τα έγγραφα, εάν πρέπει να σας ζητηθεί να σαρώσετε πριν από τη λήψη και αν θέλετε να αποστέλλονται URLs κατευθείαν στην VirusTotal.

Αν θέλετε να σαρώσετε μόνο ορισμένα αρχεία κατά τη μεταφόρτωση, μπορείτε να διαλέξετε την επιλογή “Send to VirusTotal prompt when download files” όταν κάνετε λήψη αρχείων. Αυτή η ρύθμιση είναι χρήσιμη εάν δοκιμάζετε ένα εσωτερικό πρόγραμμα και δεν θέλετε να μεταφορτωθεί στο VT.

Όσον αφορά την αυτόματη σάρωση, όταν αυτή η επέκταση είναι εγκατεστημένη και κάνετε λήψη ενός αρχείου, το VTZilla θα κάνει τον ελέγχο κατευθείαν και όταν ολοκληρωθεί θα εμφανιστούν δυο διαφορετικές αναφορές (URL report και File report). Η πρώτη αφορά το URL και η δεύτερη το πραγματικό αρχείο που λήφθηκε. Ως επί το πλείστον, η τελευταία είναι και αυτή που ενδιαφέρει περισσότερο τους χρήστες.

To VTZilla 2.0 φαίνεται να είναι ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για τους χρήστες όσο και για τους ερευνητές και σίγουρα θα έχει μεγάλη απήχηση και στις δύο κατηγορίες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS