ΑρχικήsecurityΚανάλια YouTube χρησιμοποιούν πορνό thumbnails ως clickbait

Κανάλια YouTube χρησιμοποιούν πορνό thumbnails ως clickbait

thumbnailsΤα βίντεο του YouTube με thumbnails που απεικονίζουν γυναίκες σε διάφορες σεξουαλικές πράξεις με ζώα κατέχουν κορυφαία θέση στα αποτελέσματα αναζήτησης στην πλατφόρμα, σύμφωνα με μια αναφορά του BuzzFeed News. Μερικά από αυτά τα βίντεο, έχουν εκατομμύρια προβολές και βρίσκονται στην πλατφόρμα για μήνες.

Φυσικά, τα βίντεο του YouTube που απεικονίζουν τέτοιες πράξεις θα μπορούσαν να βρεθούν εύκολα από τα αλγοριθμικά φίλτρα της εταιρείας, το σύστημα αναφοράς των χρηστών και τους διαχειριστές περιεχομένου της. Πιο δύσκολο να βρεθούν και να αφαιρεθούν όμως είναι τα βίντεο που χρησιμοποιούν άσεμνες εικόνες ως thumbnails, μαζί με τίτλους clickbait, που επιχειρούν να αποκτήσουν περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις. Φαίνεται ωστόσο ότι κανένα από τα βίντεο που έχουν τα εν λόγω thumbnails δεν περιέχει στην πραγματικότητα πορνογραφικό υλικό.

Αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο πρόβλημα, αλλά ένα ακόμα παράδειγμα για το πώς η βασική δομή του YouTube μπορεί να αξιοποιηθεί από κακόβουλους χρήστες, πολλοί από τους οποίους εκμεταλλεύονται την πλατφόρμα είτε για τη δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις είτε για άλλους κακόβουλους σκοπούς.

Όπως το Facebook και το Twitter, έτσι και το YouTube αγωνίζεται τα τελευταία δύο χρόνια να περιορίσει την έλλειψη ελέγχου πάνω στο τεράστιο όγκο του περιεχομένου που παράγουν οι χρήστες ανά τον κόσμο κάθε ημέρα. Παρόλο που το YouTube διαθέτει ισχυρούς αλγόριθμους που βοηθούν στην επισήμανση ακατάλληλου περιεχομένου και πολλούς χιλιάδες συντονιστές, φαίνεται ότι κάθε εβδομάδα εμφανίζεται ένα καινούργιο θέμα που δείχνει πόσο αδύναμο και κακώς εξοπλισμένο είναι το σύστημα της εταιρείας, ώστε να αντιμετωπίσει περιεχόμενο που είναι παράνομο ή αντίθετο στους κανονισμούς της.

Επομένως, η αδυναμία επαρκούς ελέγχου του περιεχομένου (ένα πρόβλημα που μαστίζει την εταιρεία εδώ και πολύ καιρό όσον αφορά τα βίντεο που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα) έχει πλέον επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει βίντεο στρατολόγησης και προπαγάνδας τρομοκρατών, περιεχόμενο παιδικής εκμετάλλευσης, πορνό και άλλο υλικό.

Για την αντιμετώπιση του ζητήματος, το Youtube έχει ήδη πραγματοποιήσει ουσιαστικές αλλαγές στην πλατφόρμα του. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη δέσμευση πρόσληψης περισσότερων συντονιστών, τη μαζική απαγόρευση και αποκλεισμό κακόβουλων λογαριασμών και την ενημέρωση των όρων παροχής υπηρεσιών και πολιτικής του.

Σύμφωνα με το BuzzFeed, το YouTube έχει ξεκινήσει να καθαρίζει την πλατφόρμα του από τα βίντεο και τους λογαριασμούς που είναι υπεύθυνοι για τα πορνό thumbnails, όταν ενημερώθηκε για το θέμα. Το YouTube δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του 2017 προχώρησε σε αφαίρεση συνολικά 8,28 εκατομμυρίων βίντεο. Παρόλα αυτά, όσο η πλατφόρμα βασίζεται κυρίως σε λογισμικό για την αντιμετώπιση των προβληματικών βίντεο, θα πρέπει να καθαρίζει χειροκίνητα το ακατάλληλο περιεχόμενο από τα δημόσια αποτελέσματα αναζήτησής του.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS