ΑρχικήinetΛογαριασμοί Gmail έστελναν spam emails εν αγνοία των ιδιοκτητών τους!

Λογαριασμοί Gmail έστελναν spam emails εν αγνοία των ιδιοκτητών τους!

spamΚάτι φαίνεται πως δεν πάει καλά με το Gmail! Η υπηρεσία είναι συνήθως αρκετά καλή στο φιλτράρισμα ανεπιθύμητων μηνυμάτων αλληλογραφίας, τα λεγόμενα spam. Ωστόσο την Κυριακή, πολλοί χρήστες δήλωσαν ότι τα εξερχόμενα email τους είχαν ξαφνικά πλημμυρίσει με διαφημίσεις που φαινομενικά αποστέλλονταν από τους δικούς τους λογαριασμούς.

Οι χρήστες έκαναν δημοσιεύσεις στο Help Forum του Gmail, αναφέροντας ότι τα μηνύματα φαινόταν ότι έχουν αποσταλεί από τους δικούς τους λογαριασμούς, παρά το γεγονός ότι ήταν ασφαλισμένοι με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (two factor authentication) και ενημερωμένους κωδικούς πρόσβασης. Οι spammers χρησιμοποίησαν πλαστά headers στα email για να φαίνονται σαν να προέρχονταν από τους χρήστες, μέσω μιας καναδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών που ονομάζεται Telus. Με αυτό τον τρόπο, τα emails φαίνονταν αξιόπιστα και έτσι πέρασαν από τον έλεγχο για spam. Επειδή τα μηνύματα φαίνονταν να έρχονται από τον ίδιο το χρήστη, το Gmail τα αποθήκευε στον φάκελο των απεσταλμένων.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι επρόκειτο για μια «προσπάθεια αποστολής spam που επηρέασε ένα μικρό υποσύνολο χρηστών του Gmail» και ότι η εταιρεία είχε ήδη «λάβει μέτρα για την προστασία των χρηστών της από αυτήν». Η Telus δήλωσε επίσης ότι τα μηνύματα δεν προέρχονται από τους δικούς της διακομιστές και ότι συνεργάζεται με τους προμηθευτές για την επίλυση του προβλήματος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS