Τετάρτη, 27 Μαΐου, 00:18
Αρχική inet Νέα μπαταρία ψευδαργύρου με βάση το νερό αποτρέπει τις αναφλέξεις

Νέα μπαταρία ψευδαργύρου με βάση το νερό αποτρέπει τις αναφλέξεις

ψευδαργύρουΟι ερευνητές πιστεύουν ότι έχουν βρει μια ασφαλέστερη, μακράς διάρκειας μπαταρία ψευδαργύρου, που χρησιμοποιεί ηλεκτρολύτες νερού σε αλάτι που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την ανάφλεξη μπαταριών, που έχουμε δει κατά καιρούς σε κινητά τηλέφωνα της Samsung και άλλων κατασκευαστών.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Maryland, δημιούργησαν μια νέα μπαταρία ψευδαργύρου με βάση το νερό που χρησιμοποιεί έναν υδατικό ηλεκτρολύτη αντί της εύφλεκτης ουσίας που υπάρχει σε μπαταρίες ιόντων λιθίου. Αλλά για να κρατήσει τις μπαταρίες ισχυρές και με διάρκεια, η ερευνητική ομάδα πρόσθεσε μεταλλικό ψευδάργυρο και αλάτι.

Ο Fei Wang, συνεργάτης και ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, δήλωσε: “Διαθέτουμε μια μπαταρία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις μπαταρίες ιόντων λιθίου σε ενεργειακή πυκνότητα, αλλά χωρίς τον κίνδυνο έκρηξης ή ανάφλεξης”.

Η νέα αυτή ανακάλυψη θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη βιομηχανία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Για παράδειγμα, το Samsung Galaxy Note 7 ανακλήθηκε το 2016, λόγω των προβληματικών συσκευών που εκρήγνυνταν. Ζητήματα με την μπαταρία του ανακαλύφθηκαν μετά τη διεξαγωγή δοκιμών μεγάλης κλίμακας στις εγκαταστάσεις παραγωγής του. Τα προβλήματα μπαταρίας εξανάγκασαν την εταιρεία σε αναβάθμιση των μπαταριών στο επόμενο μοντέλο που κυκλοφόρησε, το Galaxy S8.

Η ομάδα ελπίζει ότι αυτή η πρόοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εμπορικά και να αντικαταστήσει τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που είναι επιρρεπείς σε αναφλέξεις και οι οποίες χρησιμοποιούνται στα περισσότερα gadgets και προϊόντα τεχνολογίας.

Αυτή η μπαταρία ύδατος-ψευδαργύρου είναι επαναφορτιζόμενη και υψηλής ενέργειας – και σε αντίθεση με άλλες μπαταρίες ψευδαργύρου, δεν χρειάζεται ανανέωση νερού για τον ηλεκτρολύτη. Η ομάδα πιστεύει ότι βρήκε έναν τρόπο να αντιμετωπίσει τη μείωση χωρητικότητας φορτίου που δημιουργείται με την συχνή φόρτιση των μπαταριών ψευδαργύρου.

Στα ηλεκτρικά οχήματα, οι βελτιώσεις των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι ένας μεγάλος χώρος έρευνας. Η βελγική εταιρεία Imec, αναπτύσσει μια ηλεκτρολυτική μπαταρία ιόντων λιθίου στερεάς κατάστασης, όπου η αρχική της μορφή είναι υγρό και στη συνέχεια στερεοποιείται.

Όπως έδειξε η έρευνα, οι υγρές μπαταρίες προτιμώνται για την ασφάλεια και την αποδοτικότητα, αλλά συνήθως έχουν μειωμένη ισχύ και δυνατότητα φόρτισης. Αλλά η εταιρεία ελπίζει να εφεύρει μια μπαταρία μέχρι το 2024 που να μπορεί να φορτιστεί σε 20 λεπτά.

Η έρευνα για την μπαταρία ψευδαργύρου δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Nature Materials.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Ο Linus Torvalds αναβάθμισε το PC του με επεξεργαστή της AMD

Κάποτε, για αρκετούς χρήστες, οι επεξεργαστές της AMD ήταν κατώτεροι σε σχέση με αυτούς της Intel. Με...

AirPods που θα παρακολουθούν την υγεία: Θα τα δούμε σύντομα;

H Apple έχει δείξει μέχρι στιγμής τις ικανότητές της και στον τομέα της υγείας, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά διάγνωσης και...

Android bug επιτρέπει σε malware να μεταμφιέζονται σε πραγματικά apps

Οι ερευνητές ασφαλείας έχουν βρει μια μεγάλη ευπάθεια σε σχεδόν κάθε έκδοση του Android, η οποία επιτρέπει σε malware να μιμούνται νόμιμες...

Επιθέσεις RangeAmp προκαλούν προβλήματα σε sites και CDN servers!

Ομάδα Κινέζων ακαδημαϊκών κατάφερε να βρει νέο τρόπο παραβίασης πακέτων HTTP, που αυξάνει το web traffic και «ρίχνει» websites και CDNs (Content Delivery...

Ρώσοι κυβερνο-κατάσκοποι χρησιμοποιούν το Gmail για να ελέγξουν το ενημερωμένο ComRAT malware

Οι ερευνητές ασφαλείας της ESET ανακάλυψαν μια νέα έκδοση του ComRAT backdoor που ελέγχεται χρησιμοποιώντας το web interface του Gmail και χρησιμοποιήθηκε...

Συσκευές Windows δέχονταν επιθέσεις από την ομάδα Blue Mockingbird

Η ομάδα hacking Blue Mockingbird, αναπτύσσει payload εξόρυξης κρυπτονομισμάτων Monero, σε υπολογιστές Internet-facing Windows πολλών οργανισμών, όπως...

Hacker πουλά βάσεις δεδομένων online καταστημάτων

Περισσότερες από 24 SQL βάσεις δεδομένων online καταστημάτων έχουν κλαπεί και έχουν τεθεί προς πώληση σε ένα...

Έρευνα: Ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μετά από 11 ημέρες

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, ο COVID-19 δεν μπορεί να μεταδοθεί σε άλλο ασθενή μετά από 11...

AIS: Διαρροή βάσης δεδομένων με Internet records χρηστών

Η έκθεση μιας βάσης δεδομένων της AIS στο διαδίκτυο επέτρεψε τη διαρροή Internet records δισεκατομμυρίων Ταϊλανδέζων χρηστών.

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...