ΑρχικήinetΝα γιατί οι χρήστες δεν αποχωρίζονται τόσο εύκολα τα Windows 7...

Να γιατί οι χρήστες δεν αποχωρίζονται τόσο εύκολα τα Windows 7…

Αν και το μερίδιο αγοράς των Windows 10 αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ακόμα δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τον μεγαλύτερο αντίπαλο τους, τα Windows 7. Με άλλα λόγια, τα Windows 7 εξακολουθούν να είναι η νούμερο ένα επιλογή των χρηστών.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές και στο παρελθόν, η τάση αυτή είναι αρκετά ανησυχητική για την Microsoft καθώς όσο οι χρήστες επιλέγουν μια παλαιότερη έκδοση, τόσο πιο δύσκολο είναι για τον κολοσσό να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει για τα Windows 10.

Βέβαια, το πιο ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι όταν η εταιρεία δώσει τέλος στην υποστήριξη για τα Windοws 7, όσοι χρήστες διαθέτουν το λειτουργικό σύστημα θα είναι εκτεθειμένοι σε επιθέσεις.

Το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής: Γιατί οι χρήστες παραμένουν σε μια παλαιότερη έκδοση όταν η πιο πρόσφατη έχει να προσφέρει τόσα πολλά;

Windows 7

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι χρήστες δεν χρειάζονται ή έτσι πιστεύουν τίποτα περισσότερο απ’ όσα προσφέρουν τα Windοws 7.

Οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες ενδιαφέρονται για βασικές λειτουργίες όπως περιήγηση στο διαδίκτυο, πρόσβαση στα emails, ταινίες και μουσική. Οπότε τα Windοws 7, αν και δεν διαθέτουν την προηγμένη λειτουργικότητα των Windows 10, εξυπηρετούν άψογα τον συγκεκριμένο σκοπό.

Προφανώς η εταιρεία θα έχει κάποιον λόγο που επιμένει τόσο έντονα στην πραγματοποίηση της αναβάθμισης. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την έλλειψη ασφάλειας των Windοws 7.

Είναι σαφές ότι τα Windows 10 είναι η ασφαλέστερη επιλογή και έρχονται με τεχνολογίες που προστατεύουν τους χρήστες. Βέβαια, για να είμαστε αντικειμενικοί, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τα Windows 7 δεν είναι η πιο ευάλωτη πλατφόρμα οπότε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, όπως το Google Chrome και τα antivirus apps μπορούν να βοηθήσουν στην βελτίωση της ασφάλειας.

 

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS