ΑρχικήbusinessΟι πωλήσεις των PC της Apple μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2018

Οι πωλήσεις των PC της Apple μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2018

Η αγορά υπολογιστών κατάφερε να νικήσει τις προσδοκίες των αναλυτών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς οι πωλήσεις desktop και notebook έφτασαν τις 60,4 εκατομμύρια μονάδες, γεγονός που αντιπροσωπεύει σταθερή αύξηση σε ετήσια βάση.

Οι πωλήσεις PC αναμενόταν αρχικά από την IDC να μειωθούν κατά 1,5%, αλλά οι ισχυρές επιδόσεις ορισμένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΡ και Dell, βοήθησαν τη βιομηχανία να επιτύχει καλύτερες – εν σχέσει με τις αναμενόμενες – πωλήσεις, στις μεγαλύτερες αγορές.

Apple

“Η ζήτηση για premium φορητούς υπολογιστές  τόσο στον καταναλωτικό όσο και στον εμπορικό τομέα βοήθησε τους μεγάλους προμηθευτές να διαμορφώσουν ακόμη καλύτερα περιθώρια κέρδους και να κεντρίσουν παράλληλα το ενδιαφέρον των αγοραστών”, αναφέρει η IDC στην ανάλυση του πρώτου τριμήνου.

Η HP συνέχισε να είναι η κορυφαία OEM κατά τη διάρκεια του τριμήνου, με συνολικές πωλήσεις της τάξης των 13,6 εκατομμυρίων μονάδων, από 13,1 εκατομμύρια μονάδες που είχε διανείμει το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η HP κατέχει σήμερα μερίδιο αγοράς 22,6%.

Η Lenovo παρέμεινε στην πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι η αύξηση της ήταν 0,0%, αλλά με ισχυρές πωλήσεις 12,3 εκατομμυρίων μονάδων. Η Dell είναι στην τρίτη θέση με 10,1 εκατομμύρια πωλήσεις και μερίδιο 16,9%, ενώ η Acer παρατήρησε μείωση στα ποσοστά της κατά τη διάρκεια του τριμήνου και πώλησε μόνο 4 εκατομμύρια συσκευές.

Η Apple κατέγραψε μείωση 4,8%, σύμφωνα με την IDC, και πώλησε μόλις 4 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του έτους, γεγονός που την καθιστά τον πέμπτη μεγαλύτερο κατασκευαστή PC. Σήμερα έχει μερίδιο αγοράς 6,6%, σε σύγκριση με το 7,0% που κατείχε την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Η IDC αναφέρει ότι η Dell ήταν η εταιρεία που “σημείωσε την ισχυρότερη ετήσια ανάπτυξη από όλες τις μεγάλες εταιρείες, φτάνοντας στο 6,4%, σημειώνοντας ισχυρές επιδόσεις σχεδόν σε κάθε περιοχή”.

Κατά τα προσεχή τρίμηνα, η ζήτηση για νέους υπολογιστές ενδέχεται να παραμένει σταθερή ή να έχει μικρή αύξηση και η IDC εξηγεί ότι οι πωλήσεις στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών παρουσιάζουν επίσης άνοδο. Τα premium notebook σημείωσαν σημαντική αύξηση το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και η εταιρεία εκτιμά ότι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές θα συνεχίσουν να επωφελούνται από τις ισχυρές επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα μέχρι το 2020.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS