ΑρχικήbusinessΚορεάτικη εταιρεία λέει ότι η Apple της έκλεψε την πατέντα για το...

Κορεάτικη εταιρεία λέει ότι η Apple της έκλεψε την πατέντα για το Touch ID

Η Apple είναι πιθανό να εναχθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών από μια κορεατική εταιρεία για την παραβίαση δικής τους τεχνολογίας με σκοπό τη κατασκευή του συστήματος επαλήθευσης δακτυλικών αποτυπωμάτων, Touch ID.

Η Firstface, μια κορεατική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ισχυρίζεται ότι είναι ο πραγματικός εφευρέτης του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που ξεκλειδώνει ένα smartphone και σας μεταφέρει στην αρχική οθόνη. Η Apple όχι μόνο τον χρησιμοποίησε χωρίς τη συγκατάθεσή της, αλλά αρνήθηκε και οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με έκθεση της The Korea Herald, η Firstface αποκάλυψε την πατέντα  το 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κορέα, την Ιαπωνία και πολλές άλλες μεγάλες αγορές, ενώ η Apple την χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στο iPhone 5, το 2013.

Ο Shim Young-tack, ένας από τους CEO της Firstface, εξήγησε ότι προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με την Apple για να συζητήσουν μια συμφωνία αδειοδότησης, αλλά η Cupertino απέρριψε το αίτημά τους. Ως εκ τούτου, είναι έτοιμοι να μηνύσουν την Apple και να ζητήσουν οικονομική αποζημίωση για μη εξουσιοδοτημένη χρήση της τεχνολογίας.

Εν τω μεταξύ, η Apple έχει ήδη αντικαταστήσει το Touch ID με το Face ID στο iPhone X και η εταιρεία σχεδιάζει να εγκαταλείψει πλήρως την τεχνολογία με την κυκλοφορία της φετινής γενιάς iPhone.

Πληροφοριακά, η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα iPhone το 2018, τα οποία διαθέτουν Face ID αντί για αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η Apple δηλώνει ότι η ταυτοποίηση προσώπου είναι ουσιαστικά ασφαλέστερη από το Touch ID, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και άλλα οφέλη, όπως περισσότερο ελεύθερο χώρο στην οθόνη καθώς και την δυνατότητα ύπαρξης μιας edge-to-edge οθόνης χάρη στην αφαίρεση του home button.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς για φερόμενη παραβίαση των πατεντών, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα συναντήσει την Firstface στα δικαστήρια.

Touch

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS