ΑρχικήinetΜην επισκευάζετε το iPhone 8 σας σε καταστήματα τρίτων

Μην επισκευάζετε το iPhone 8 σας σε καταστήματα τρίτων

iPhoneΤο iOS 11.3 κυκλοφόρησε μόλις δύο εβδομάδες πριν και ήδη προκαλεί προβλήματα. Συγκεκριμένα, χαλάει τη λειτουργία αφής στα μοντέλα iPhone 8 που έχουν οθόνες τρίτων.

Οι χρήστες που έχουν αντικαταστήσει τις οθόνες του iPhone 8 από καταστήματα που δεν είναι Apple Stores ή εξουσιοδοτημένοι έμποροι λιανικής, αντιμετωπίζουν δυσκολία στο να χρησιμοποιήσουν τα τηλέφωνά τους μετά τη λήψη της ενημέρωσης. Πολλοί έμποροι λιανικής αναφέρουν επίσης ότι η επισκευή των τηλεφώνων απαιτεί αναβάθμιση του chip που τροφοδοτεί την οθόνη.

Πριν από δύο χρόνια, το iOS 9.2.1 καθιστούσε άχρηστο το Touch ID σε παλαιότερα iPhones που είχαν επισκευαστεί από τρίτους. Μόλις μια ημέρα μετά την κυκλοφορία σχετικών αναφορών και ειδήσεων, το δικηγορικό γραφείο Pfau Cochran Vertetis Amala, που εδρεύει στο Σιάτλ, άσκησε αγωγή κατηγορίας ζητώντας πέντε εκατομμύρια δολάρια.

Η Apple ισχυρίστηκε ότι το λάθος οφειλόταν σε ένα εργοστασιακό τεστ που δεν θα έπρεπε να έχει επηρεάσει τους πελάτες και ένας δικαστής υποστήριξε την κίνηση της Apple να απορρίψει την αγωγή. «Το γεγονός ότι μια εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα προϊόν, δεν σημαίνει ότι αυτόματα γνωρίζει όλα τα πιθανά ελαττώματα στο σχεδιασμό αυτού του προϊόντος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την αγωγή, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση του iOS 9 που αποκατέστησε τα τηλέφωνα και αποζημίωσε τους πελάτες που είχαν πληρώσει για αντικαταστάσεις εκτός εγγύησης.

Σχετικά με το iOS 11.3, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν υπάρχει ακόμα καμία απόδειξη ότι η Apple σκόπευε να χαλάσει το τηλέφωνό σας. Τα προϊόντα των λιανοπωλητών που δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από την Apple μπορεί να έχουν διαφορετική ποιότητα και ποτέ δεν ξέρουμε τι ακριβώς κάνουν ή τι είδους υλικά τοποθετούν στη συσκευή μας. Η αντικατάσταση της οθόνης του κινητού μας σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα, αντί για ένα κατάστημα Apple Store, σίγουρα εξοικονομεί χρήματα, αλλά ενέχει κινδύνους.

Όμως ακόμα και αν η Apple σκοπίμως χαλάει το τηλέφωνό σας για να πάρει ακόμα περισσότερα χρήματα, δεν είναι μυστικό ότι οι επισκευές από τρίτους ακυρώνουν την εγγύηση του iPhone σας – και αυτός είναι ένας όρος με τον οποίο συμφωνήσατε όταν το αγοράσατε.

Η συζήτηση σχετικά με τα δικαιώματα επισκευής, διεξάγεται εδώ και χρόνια και υπάρχουν καλά επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές. Είναι εύλογο για τους πελάτες να θέλουν να είναι σε θέση να επιδιορθώσουν τα τηλέφωνά τους, αλλά είναι επίσης εύλογο και για την Apple να θέλει να αποφύγει τον εφιάλτη μιας δίκης που μπορεί να αντιμετωπίσει εάν ένας πελάτης τραυματιστεί προσπαθώντας να αντικαταστήσει την οθόνη του κινητού του.

Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν το iPhone σας διαθέτει υλικό που η Apple δεν πρόσθεσε ή δεν εξουσιοδότησε, διατρέχετε τον κίνδυνο να μην λειτουργήσει με το λογισμικό της εταιρείας – ανεξάρτητα από το αν η Apple είχε κακόβουλη πρόθεση ή όχι. Εάν δεν είστε εντάξει με αυτό ίσως είναι καλύτερο να μην αγοράσετε ένα iPhone.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS