ΑρχικήbusinessΤο Facebook ενημερώνει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του

Το Facebook ενημερώνει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών του

Το Facebook αναπτύσσει μια νέα πολιτική απορρήτου και δεδομένων και ζητά τα σχόλιά σας σχετικά με τις αλλαγές.

FacebookΤο κοινωνικό δίκτυο σχεδιάζει να ενημερώσει για πρώτη φορά τους όρους παροχής υπηρεσιών του μετά από τρία χρόνια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη. Το Facebook θα ενημερώσει επίσης την πολιτική δεδομένων του, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τα προβλήματα των χρηστών σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων τους. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν τα σχόλιά τους και τις προτάσεις τους μέσω του Κέντρου βοήθειας της εταιρείας.

Οι νέες πολιτικές έρχονται μετά την ανακοίνωση ότι ο Mark Zuckerberg, θα καταθέσει σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου του Αμερικανικού Κογκρέσου την επόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να περιμένουμε ουσιαστικές αλλαγές στις πολιτικές του Facebook σχετικά με τη συλλογή δεδομένων και άλλες παρόμοιες πρακτικές.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ενημερωμένοι Όροι Παροχής Υπηρεσιών αφορούν περισσότερο την απλούστερη κατανόηση των πολιτικών του Facebook παρά την αλλαγή των πρακτικών του.

“Αυτές οι ενημερώσεις είναι για να γίνουν τα πράγματα πιο ξεκάθαρα”, δήλωσε το Facebοok σε μια δημοσίευση σχετικά με την ενημέρωση των όρων. “Δεν ζητάμε νέα δικαιώματα για τη συλλογή, τη χρήση ή τη διανομή των δεδομένων σας στο Facebοok. Επίσης, δεν αλλάζουμε τις επιλογές απορρήτου που κάνατε στο παρελθόν.”

Αντίθετα, οι νέοι όροι παροχής υπηρεσιών, με τους οποίους θα πρέπει να συμφωνήσουν οι χρήστες, μετά την ολοκλήρωσή τους, θα δίνουν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με νέες δυνατότητες και χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί στο Facebook, από την τελευταία ενημέρωση των πολιτικών του πριν από τρία χρόνια. Ομοίως, η νέα πολιτική δεδομένων θα εξηγήσει με μεγαλύτερη σαφήνεια πώς η εταιρεία χειρίζεται τα δεδομένα χρήστη και ποιες πληροφορίες μοιράζεται με τρίτους.

Μπορείτε να παρέχετε στο Facebook τα σχόλιά σας σχετικά με τους νέους όρους, εντός των επόμενων 7 ημερών.

Σίγουρα, οποιαδήποτε αλλαγή που θα κάνει τις πολιτικές του Facebook πιο εύκολες στην κατανόηση είναι ευπρόσδεκτη, ακόμα και αν δεν αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ενεργεί η εταιρεία. Τώρα τουλάχιστον, ίσως έχουμε μια κάπως καλύτερη ιδέα σχετικά με αυτά στα οποία συμφωνούμε όταν αποδεχόμαστε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS