ΑρχικήbusinessH Apple κάνει προσπάθειες βελτίωσης των AI δυνατοτήτων της

H Apple κάνει προσπάθειες βελτίωσης των AI δυνατοτήτων της

AIΗ Apple μόλις έκανε ένα σημαντικό βήμα για να βελτιώσει τις δυνατότητες AI στις συσκευές της.

Η εταιρεία προσέλαβε τον κορυφαίο διαχειριστή AI της Google, John Giannandrea, για να ηγηθεί του τομέα τεχνητής νοημοσύνης της Apple, αναφέρουν οι New York Times.

Δεν είναι ξεκάθαρο ποια συγκεκριμένα έργα θα ανατεθούν στον βετεράνο της Google, αλλά είναι ασφαλές να πούμε ότι η Siri θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη μελλοντική στρατηγική AI της εταιρείας.

Οι κριτικοί έχουν από καιρό υποστηρίξει ότι η Apple έχει μείνει αρκετά πιο πίσω από τους ανταγωνιστές της όσον αφορά τις δυνατότητες AI των συσκευών της και ότι αυτό γίνεται περισσότερο εμφανές λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων της Siri: Παρόλο που ο ψηφιακός βοηθός της Apple έχει βελτιωθεί σταδιακά, εξακολουθεί να είναι λιγότερο προηγμένος από τους ψηφιακούς βοηθούς των Google και Amazon.

Για παράδειγμα, ενώ το Google Assistant και η Alexa διαθέτουν χιλιάδες ενσωματώσεις στον κώδικα (integrations) τρίτων προγραμματιστών, η Apple εξακολουθεί να επιτρέπει μόνο την ενσωμάτωση συγκεκριμένων τύπων εφαρμογών για τη Siri.

Το HomePod smart speaker της Apple με τεχνολογία Siri έχει επίσης επικριθεί ευρέως για τον ψηφιακό βοηθό του. (Πληροφορίες από τον περασμένο μήνα, λένε ότι η Apple δεν σχεδίαζε αρχικά να βάλει τη Siri στο smart speaker της μέχρι που η Amazon ξεκίνησε το πρώτο Echo.)

Αλλά με τον Giannandrea στο τιμόνι, η Apple θα μπορούσε τελικά να κάνει μια νέα αρχή στο τομέα του AI και να γίνει ανταγωνιστική.

Ο Giannandrea θα αναφέρεται κατευθείαν στον CEO της Apple Tim Cook. Σε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους του, ο Cook δήλωσε ότι “ο John ασπάζεται τη δέσμευσή μας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη στοχαστική μας προσέγγιση στο να καταστήσουμε τους υπολογιστές μας πιο έξυπνους και πιο ασφαλείς”, αναφέρουν οι Times.

Ο συνιδρυτής του Google Brain, Jeff Dean, θα αναλάβει τώρα την πρώην θέση του Giannandrea και θα ηγείται του τμήματος AI της Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS