ΑρχικήinetΗ Apple σχεδιάζει δικές της οθόνες για να αυξήσει την διάρκεια ζωής...

Η Apple σχεδιάζει δικές της οθόνες για να αυξήσει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Το Bloomberg News αναφέρει σήμερα ότι η Apple σχεδιάζει να αναπτύξει και να κατασκευάσει δικές της οθόνες για μελλοντικά προϊόντα για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να προσφέρει στους πελάτες της πιο αθόρυβες συσκευές με φωτεινότερες οθόνες.

Apple

Σύμφωνα με την έκθεση, η Apple κατασκευάζει ήδη περιορισμένο αριθμό οθονών για δοκιμές σε εγκαταστάσεις της Santa Clara της Καλιφόρνια.  Άτομα με περισσότερες γνώσεις σχετικά με το θέμα είπαν στο Bloomberg News ότι η εταιρεία πραγματοποίησε πρόσφατα μερικές σημαντικές επενδύσεις σε οθόνες MicroLED επόμενης γενιάς.

Η MicroLED είναι μια αναδυόμενη τεχνολογία επίπεδης οθόνης που αποτελείται από συστοιχίες μικροσκοπικών λυχνιών LED που σχηματίζουν τα μεμονωμένα στοιχεία pixel και χρησιμοποιεί διαφορετικές ενώσεις εκπομπής φωτός σχεδιασμένες να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και να προσφέρουν φωτεινότερο και πιο ευαίσθητο φωτισμό από τις τρέχουσες οθόνες OLED που χρησιμοποιούνται στο iPhone X.

Δεν έχουμε ακούσει τίποτα μέχρι τώρα για το γεγονός ότι η Apple αναπτύσσει τις δικές της οθόνες χρησιμοποιώντας τεχνολογία MicroLED, διότι όλο το έργο προφανώς διατηρήθηκε πολύ μυστικό μέχρι τώρα. Ολόκληρο το έργο ήταν πολύ κοντά στο να λήξει, επειδή οι οθόνες MicroLED είναι πολύ πιο δύσκολο να κατασκευαστούν από τις OLEDs, σύμφωνα με την έκθεση.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι μηχανικοί της Apple σημείωσαν σημαντική πρόοδο στην προώθηση των οθονών MicroLED, αλλά θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να μπορέσουμε να πάρουμε τα χέρια μας το πρώτο iPhone, iPad και Mac με αυτό το είδος οθόνης που είναι πιο φωτεινή και θα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια.

Πέρυσι το Σεπτέμβριο, η Apple ανακοίνωσε το επετειακό iPhone, γνωστό ως το iPhone X. Αυτό ήταν το πρώτο μοντέλο iPhone της Apple που κυκλοφόρησε με τεχνολογίες οθόνης OLED, οι οποίες φέρονται να προκαλούν πονοκεφάλους σε αυτούς που αγόρασαν μια συσκευή.

Πρόσφατες αναφορές ισχυρίστηκαν ότι οι οθόνες OLED είναι η αιτία των υποτονικών πωλήσεων του iPhone X, οπότε έχουμε όλους τους λόγους να πιστεύουμε ότι η εταιρεία προσπαθεί να παράγει δικές της οθόνες χρησιμοποιώντας καλύτερη τεχνολογία προβολής, όπως η MicroLED, όπως αναλύει σε βάθος το Bloomberg News.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS