ΑρχικήinetΗ LG επιστρέφει στην LCD τεχνολογία εγκαταλείποντας τις OLED οθόνες

Η LG επιστρέφει στην LCD τεχνολογία εγκαταλείποντας τις OLED οθόνες

Ενώ όλο και περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, υιοθετούν στις συσκευές τους τις μεγάλες οθόνες OLED, η LG αποφασίζει να διατηρήσει την οθόνη LCD για τη νέα ναυαρχίδα της G7, κυρίως σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος.

Αυτό σημαίνει ότι το G7 είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει με LG Display’s MLCD+ panel, το οποίο φημίζεται για την κατανάλωση ενέργειας κατά 35% λιγότερο από μια τυπική οθόνη LCD, χωρίς να επηρεάσει τη φωτεινότητα.

Αλλά η επιστροφή στην LCD έρχεται σε μια εποχή που σχεδόν όλη η  βιομηχανία μετακομίζει σε OLED, και η απόφαση είναι ακόμη πιο περίεργη, δεδομένου ότι η LG φάνηκε να είναι μία από τις εταιρείες που υποστήριζαν την συγκεκριμένη μετάβαση. Πληροφοριακά, το μοντέλο V30 που κυκλοφόρησε πέρυσι διέθετε ένα πάνελ OLED ενώ η ναυαρχίδα της, το G7, που έρχεται φέτος επιστρέφει σε παλαιότερη τεχνολογία.LG

Το προηγούμενο μοντέλο, LG G6, κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 με οθόνη LCD 5,7 ιντσών και προστασία Gorilla Glass 3.

Πηγές αναφέρουν ότι η LG έχασε χρήματα για 11η συνεχόμενη φορά το 4ο τρίμηνο του 2017, παρά τη μετάβαση στο OLED με το V30. Τώρα η εταιρεία ψάχνει τρόπους για να μειώσει το κόστος όσο το δυνατόν περισσότερο και η επιστροφή στην LCD τεχνολογία είναι ένας τρόπος για να το κάνει, δεδομένου ότι ένα τέτοιο πάνελ είναι δύο φορές πιο προσιτό από το OLED.

Ωστόσο, η απόφαση της LG να επενδύσει περισσότερο στην οθόνη LCD μπορεί να σχετίζεται με την Apple, η οποία καταγράφει πολύ χαμηλότερες πωλήσεις με το πρώτο OLED iPhone της συγκριτικά με τις LCD συσκευές . Η Apple, ωστόσο, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone LCD το φθινόπωρο, πιθανότατα σε πιο προσιτή τιμή.

Το iPhone 2018  αναμένεται να έρθει με μια οθόνη 6,1 ιντσών χωρίς κάποια ακριβή τεχνολογία όπως το 3D Touch, αν και το Face ID είναι πολύ πιθανό να προσφερθεί. Το μοντέλο αυτό θα κάνει ντεμπούτο παράλληλα με άλλα νέες iPhones συσκευές.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS