ΑρχικήHow ToΠώς να κατεβάσετε και να εξαγάγετε κωδικούς πρόσβασης του Google Chrome;

Πώς να κατεβάσετε και να εξαγάγετε κωδικούς πρόσβασης του Google Chrome;

κωδικούςΜια από τις λειτουργίες του Google Chrome είναι ο ενσωματωμένος διαχειριστής κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Αυτό που το πάει σε άλλο επίπεδο είναι οι δεσμοί του με τον Λογαριασμό Google που προωθεί αυτόματα τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές.

Παρά τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν σχετικά με τις πτυχές της ασφάλειας, προσφέρει έναν σκληρό ανταγωνισμό σε πολλά πλήρη εργαλεία διαχείρισης κωδικών πρόσβασης. Ένας από τους λόγους είναι η αποφασιστικότητα της Google να υπενθυμίσει στους χρήστες να αποθηκεύουν τους κωδικούς τους.

Παρόλη την ευκολία που προσφέρει ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης του Chrome ωστόσο, δεν περιλαμβάνει ακόμα τη λειτουργία εξαγωγής κωδικών πρόσβασης. Αυτό θα αλλάξει στο προσεχές μέλλον.

Η Google εργάζεται για την πολυαναμενόμενη λειτουργία του Chrome, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν λήψη ενός αρχείου CSV που περιέχει το όνομα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασής του. Η πρόταση παρουσιάστηκε στο Google+ από τον François Beaufort και η δυνατότητα εξαγωγής κωδικού πρόσβασης για τον υπολογιστή βρίσκεται υπό δοκιμή.

Θα επιτρέψει στους χρήστες να εισαγάγουν τους κωδικούς πρόσβασης του Chrome σε κάποιον άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία για την επίσημη κυκλοφορία του χαρακτηριστικού.

Πώς να εξάγετε κωδικούς πρόσβασης Chrome;

Μπορείτε να κάνετε λήψη μιας έκδοσης Chrome Dev Channel για τη συσκευή σας.

Αφού εκτελέσετε το Chrome Dev Channel, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Διαχείριση κωδικού πρόσβασης> Εξαγωγή. Τώρα, κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή κωδικών πρόσβασης.

Ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα, ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης του συστήματος.

Παρομοίως, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Εισαγωγή για να προσθέσετε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης από ένα υπάρχον αρχείο CSV.

Χρησιμοποιήστε την επιλογή εξαγωγής κωδικού πρόσβασης σε κανονικό Chrome

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την πειραματική λειτουργία ενεργοποιώντας τα σχετικά flags του Chrome.

Πληκτρολογήστε chrome: // flags στη γραμμή διευθύνσεων. Στη συνέχεια, ενεργοποιήστε τα flags #εξαγωγές κωδικού πρόσβασης και #εισαγωγής κωδικού πρόσβασης. Μετά την επανεκκίνηση του Chrome, κάντε το ίδιο με αυτό που κάνατε για το Dev Channel.

Μπορεί να φαίνεται χρήσιμο κατά την αρχική χρήση. Αλλά να έχετε κατά νου ότι οι κωδικοί σας μπαίνουν σε απλό κείμενο και όσοι έχουν πρόσβαση στο αρχείο μπορούν να τις διαβάσουν. Έτσι, εισάγετε αυτά που θέλετε και διαγράψτε μόνιμα το αρχείο CSV το συντομότερο δυνατό.

Αν θέλετε να δείτε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού σας, υπάρχουν δύο θέσεις όπου μπορείτε να τις δείτε.

Στην οθόνη Διαχείριση κωδικών πρόσβασης, κάντε κλικ στο κουμπί “eye” δίπλα σε μια πιστοποίηση σύνδεσης για να δείτε τον κωδικό πρόσβασής σας. Εναλλακτικά, εάν εκτελείτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση passwords.google.com όπου θα βρείτε τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που αναφέρονται. Κάντε κλικ στο κουμπί για να δείτε τον κωδικό πρόσβασής σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS