ΑρχικήinetΤα μεταχειρισμένα iPhone μετατρέπουν τα φτηνά Android σε συσκευές που δεν θέλει...

Τα μεταχειρισμένα iPhone μετατρέπουν τα φτηνά Android σε συσκευές που δεν θέλει κανένας

Η αγορά με τα μεταχειρισμένα τηλέφωνα αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό, σύμφωνα με νέα έκθεση, και μία από τις εταιρείες που επωφελούνται από αυτήν είναι η Apple αφού τα iPhone μεταπωλούνται συνεχώς.

Τα iPhone θεωρούνται πολύ ακριβά τηλέφωνα που δεν προτίθενται όλοι να αγοράσουν, αλλά οι μεταχειρισμένες συσκευές φέρνουν σχεδόν την ίδια ποιότητα με σημαντική μείωση των τιμών. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αγορά των μεταχειρισμένων τηλεφώνων σημείωσε ανάπτυξη της τάξεως του 13% το 2017, σύμφωνα με την CounterPoint Research, φτάνοντας πολύ κοντά σε 140 εκατομμύρια μονάδες.

Και ενώ η αγορά smartphone αναπτύχθηκε κατά 13%, τα νέα smartphone κατάφεραν να αυξήσουν το ποσοστό τους μόνο κατά 3%, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι οι υψηλότερες τιμές των νέων μοντέλων, όπως του iPhone X, ώθησαν περισσότερους αγοραστές σε μεταχειρισμένες συσκευές.

Η εταιρία λέει ότι το 25% των τηλεφώνων που πωλούνται στην αγορά επανα-πωλούνται και αυτό δείχνει πόσο θα μπορούσε να “ανέβει” αυτή η πλευρά της βιομηχανίας εάν ανακαινιστούν περισσότερες συσκευές.

Σε αυτό το σημείο, τα μεταχειρισμένα τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10 τοις εκατό ολόκληρης της αγοράς κινητής τηλεφωνίας, και δεν μας εκπλήσσει ότι οι περισσότεροι πελάτες αγοράζουν ένα iPhone.

Υπάρχει λόγος για αυτό. Η Apple προσφέρει συνήθως έως και τέσσερα ή πέντε χρόνια υποστήριξης για τα μοντέλα της σε σύγκριση με μόλις δύο ή τρία χρόνια στην περίπτωση των συσκευών Android. Η Apple και η Samsung αντιπροσωπεύουν περίπου τα τρία τέταρτα της αγοράς μεταχειρισμένων smartphone.

Αυτό, με τη σειρά του, πονάει την αγορά Android low-end τηλεφώνων. Αντί να αγοράζουν φτηνές συσκευές που συνήθως κατασκευάζονται από κινεζικές εταιρείες, οι αγοραστές επιλέγουν ένα μεταχειρισμένο iPhone, καθώς μπορούν να επωφεληθούν από μεγαλύτερη υποστήριξη και καλύτερη ποιότητα και χαρακτηριστικά κατασκευής.

Τα iPhone έχουν συνήθως υψηλότερη αξία μεταπώλησης, οπότε ακόμα και αν έχουν ανακαινιστεί, δεν είναι φθηνά. Για παράδειγμα, ένα μεταχειρισμένο iPhone 7 32GB μπορεί να αγοραστεί από την Apple στην τιμή των $ 499, ενώ το ολοκαίνουργιο μοντέλο πωλείται στο Apple Store στην τιμή των $ 549.

iPhone

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS