ΑρχικήsecurityΤο Facebook διαγράφει μια ακόμα εφαρμογή ασφαλείας που παρακολουθεί τα δεδομένα σας

Το Facebook διαγράφει μια ακόμα εφαρμογή ασφαλείας που παρακολουθεί τα δεδομένα σας

εφαρμογήΤο Facebook έχει επιστρέψει πάλι στα παλιά του κόλπα, λίγες μόνο εβδομάδες μετά από την τελευταία διαμάχη του σχετικά με την εφαρμογή Onavo Protect VPN, που φέρεται ότι παρακολουθεί τα δεδομένα των χρηστών.

Αυτή τη φορά έχει δημιουργήσει μια άλλη εφαρμογή “ασφαλείας” που ονομάζεται Bolt App Lock, η κύρια λειτουργία της οποίας είναι να κλειδώνει άλλες εφαρμογές που υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να προσθέσουν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως μοτίβα, κωδικούς PIN ή αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων, σε εφαρμογές στις οποίες δεν επιθυμούν να έχουν εύκολη πρόσβαση άλλα άτομα.

Αλλά αυτή η εφαρμογή έχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό γνώρισμα που παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών και αποστέλλει τα δεδομένα που συλλέγονται στο Facebook. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την καταχώριση της εφαρμογής στο Google Play, η οποία ανέφερε ότι το Bolt App Lock συλλέγει δεδομένα σχετικά με άλλες εφαρμογές που υπάρχουν στη συσκευή ενός χρήστη.

Είπε επίσης ότι η εφαρμογή συλλέγει “πληροφορίες για το πότε χρησιμοποιούνται αυτές οι εφαρμογές και πληροφορίες για συσκευές και δίκτυο.”

Επιπλέον, η αποκάλυψη δήλωσε ότι ως μέρος του Facebook, μπορεί να στείλει τις πληροφορίες που συλλέγει στην εταιρεία, προκειμένου να «βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες Facebook, να αποκτήσει γνώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εκτιμούν οι άνθρωποι και να δημιουργήσουν καλύτερες εμπειρίες».

Η συλλογή της χρήσης εφαρμογών για κινητά και των σχετικών πληροφοριών έχει ήδη βοηθήσει τον κολοσσό των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης να αποκτήσει πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των αντιπάλων του όπως το Snapchat.

Αν και το Facebook διέγραψε την εφαρμογή σύντομα μετά την κυκλοφορία της, είναι αρκετά σαφές ότι η εταιρεία στοχεύει να κερδίσει περισσότερες τέτοιες γνώσεις με τη δημιουργία εφαρμογών που εξαπατούν τους χρήστες και παρακολουθούν τη δραστηριότητά τους.

Αφού έλαβε τόσο αρνητική προσοχή, ένας εκπρόσωπος του Facebook εξέδωσε μια δήλωση στην TechCrunch όπου  ονόμασε την όλη υπόθεση ως μια “μικρή, σύντομη δοκιμή”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS