ΑρχικήinetiPhone 6 πιάνει φωτιά και καίει ολόκληρο αγρόκτημα στον Καναδά

iPhone 6 πιάνει φωτιά και καίει ολόκληρο αγρόκτημα στον Καναδά

Η Apple καλείται να πληρώσει 600.000 δολάρια αποζημίωση σε ένα ζευγάρι στον Καναδά, αφού ένα iPhone 6 φέρεται να έκαψε την αγροικία τους και τους αναγκάζει να κλείσουν την επιχείρησή τους.

iPhone

Οι Cathy και Ian Finley λένε ότι μια πυρκαγιά κατέστρεψε το σπίτι τους τον Οκτώβριο του 2016, οδηγώντας στο ζευγάρι να κλείσει το αγρόκτημα που χρησιμοποιούσαν για κατασκηνώσεις για παιδιά και βιώσιμες εκτροφικές εκδρομές.

Ενώ η αιτία της πυρκαγιάς δεν είναι απολύτως σαφής, οι πυροσβέστες κατηγόρησαν το iPhone 6, το οποίο τη στιγμή του περιστατικού φόρτωνε στο σαλόνι. Οι πυροσβέστες πιστεύουν ότι η συσκευή είχε υπερθερμανθεί και για αυτό έπιασε φωτιά η καρέκλα, ξεκινώντας ενδεχομένως μια πυρκαγιά στο δωμάτιο και στη συνέχεια να επεκταθεί σε ολόκληρο το σπίτι.

“Είχα προβλήματα με το τηλέφωνό μου.” δήλωσε η Cathy Finley, σύμφωνα με την αναφερόμενη πηγή. Η γυναίκα λέει ότι έπειτα βγήκε για να ταΐσει τα κατσίκια, για να δει αργότερα τον καπνό να βγαίνει από το σπίτι.

«Είδα καπνό. Όταν πλησίασα στα δύο μέτρα από το σπίτι συνειδητοποίησα τι συνέβαινε. Δεν μπορούσα να πλησιάσω περισσότερο. Το τηλέφωνο μου βρισκόταν στο σπίτι οπότε έτρεξα να τηλεφωνήσω στην πυροσβεστική από το σπίτι του γείτονα.»

Η επιχείρηση ήταν ήδη ασφαλισμένη και το ζευγάρι έλαβε αποζημίωση ύψους 600.000 δολαρίων μετά το συμβάν, αν και δεν καλύφθηκαν όλα τα έξοδα. Τώρα οι δύο ζητούν από την Apple να πληρώσει 600.000 δολάρια αποζημίωση επιπλέον, επειδή πιστεύουν ότι ήταν το τηλέφωνο της εταιρείας εκείνο που έβαλε το σπίτι τους στη φωτιά

Ενώ η Apple δεν εξέδωσε δήλωση σχετικά με αυτή την υπόθεση, το ζευγάρι λέει ότι η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά οι συνομιλίες προχωρούν με πολύ αργό ρυθμό. Η Apple θέλει να εξετάσει το ίδιο το τηλέφωνο, παρόλο που έχει γίνει ήδη μια εις βάθος ανάλυση από μια ιδιωτική εταιρεία.

Η υπόθεση θα μπορούσε να διαρκέσει έως και πέντε χρόνια αν η Apple δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει και οι Finleys ελπίζουν ότι η ασφαλιστική και η γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία να καταφέρουν να συνεργαστούν με πιο αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS