ΑρχικήUpdatesΜπορείτε τώρα να εγκαταστήσετε το LineageOS στο Raspberry Pi 3, βασισμένο στο...

Μπορείτε τώρα να εγκαταστήσετε το LineageOS στο Raspberry Pi 3, βασισμένο στο Android 8.1 Oreo

RaspberryΑν θελήσατε ποτέ να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν λειτουργικό σύστημα LineageOS για smartphones και tablet, στον mini PC Raspberry Pi 3 (SBC), υπάρχει τώρα μια ανεπίσημη έκδοση διαθέσιμη για δημόσιες δοκιμές.

Ο δημιουργός του Finnish, KonstaT δημοσίευσε σήμερα το πρώτο build της γραμμής LineageOS 15.1 για το Raspberry Pi 3 SBC, βασισμένο λειτουργικό σύστημα για κινητά Android 8.1 Oreo της Google. Τροφοδοτείται από τον πυρήνα Linux 4.4.119 LTS που έχει συνταχθεί με το GCC 4.9 και περιλαμβάνει το επίπεδο ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας Android για το Φεβρουάριο του 2018.

Σχεδιασμένη μόνο για προχωρημένους χρήστες, αυτή η θύρα LineageOS για το Raspberry Pi 3 χρησιμοποιεί από προεπιλογή τον επεξεργαστή λογισμικού SwiftShader της Google, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να διαταραχθεί η απόδοση της οθόνης. Επίσης, ο προγραμματιστής δεν συνιστά αυτή την αρχική κατασκευή για οποιαδήποτε χρήση παραγωγής, ούτε για καμία συσκευή που προορίζεται για χρήση μέσων μαζικής ενημέρωσης.

“Αυτή η κατασκευή του LineageOS 15.1 για το Raspberry Pi 3 είναι ανεπίσημη και δεν υποστηρίζεται από την ομάδα του LineageOS. Απευθύνεται μόνο σε έμπειρους προγραμματιστές. Η κατασκευή αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή λογισμικού SwiftShader της Google, οπότε η απόδοση προβολής πιθανότατα δεν είναι αυτή που θα περιμένατε “, δήλωσε ο δημιουργός της.

Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το LineageOS στο Rasberry Pi 3

Χωρίς περαιτέρω προσπάθεια, αν θέλετε να εγκαταστήσετε και να εκτελέσετε το LineageOS στο Rasberry Pi 3, μπορείτε να κατεβάσετε το build του Konsta από την ιστοσελίδα του. Το αρχείο έχει μέγεθος περίπου 300 MB και περιέχει εικόνα μεγέθους περίπου 4,3 GB, το οποίο θα χρειαστεί να γράψετε σε μια κάρτα SD για να το εκκινήσετε στον υπολογιστή σας Rasberry Pi 3.

Ο προγραμματιστής δεν παρέχει ακόμα οδηγίες εγκατάστασης, αλλά προσφέρει μια γρήγορη ερώτηση για τους πρώιμους χρήστες σχετικά, με τον τρόπο ενεργοποίησης της πρόσβασης root, την εξεύρεση επιλογών προγραμματιστών και ρυθμίσεων απόδοσης καθώς και τη λειτουργία επανεκκίνησης. Υποσχέθηκε επίσης να κυκλοφορήσει τον πηγαίο κώδικα της γραμμής του LineageOS για το Rasberry Pi 3 στο GitHub.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS