ΑρχικήinetΤα Windows 10 χάνουν και άλλο μερίδιο αγοράς για τον μήνα Φεβρουάριο

Τα Windows 10 χάνουν και άλλο μερίδιο αγοράς για τον μήνα Φεβρουάριο

Η Microsoft ολοκλήρωσε πρόσφατα την ανάπτυξη των Windows 10 Fall Creators Update, αλλά απ’ ότι φαίνεται αυτό δεν βοήθησε το νέο λειτουργικό σύστημα να αυξήσει το μερίδιο αγοράς του.
Αντ ‘αυτού, τα Windows 10 υποχώρησαν κατά το μήνα Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του NetMarketShare, μειώνοντας από 34,29% σε 34,06%.
Ενώ η πτώση δεν είναι σημαντική, δημιουργεί πραγματικά ερωτήματα σχετικά με το πόσο γρήγορα τα Windows 10 μπορούν να ξεπεράσουν τα Windows 7 τα οποία αναμένεται να φτάσουν στο τέλος της υποστήριξης τον Ιανουάριο του 2020.
Με τη σειρά τους, τα Windows 7 έχουν χάσει  μερίδιο αγοράς τον Φεβρουάριο, καθώς μειώνεται στο 41,61% από 42,39% του Ιανουαρίου. Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, η πτώση είναι πιο λογική, ειδικά επειδή το Windows 7 ξεκίνησαν το 2009 και η μετάβαση στο νεότερο λειτουργικό σύστημα είναι κάτι που αναμένεται.Windows 10
Από την άλλη πλευρά, τα MacOS της Apple κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιό τους τον περασμένο μήνα, αυξάνοντας από 4,46% σε 4,96%.
Συνολικά, τα Windows λειτουργούν σήμερα στο 87,66% των υπολογιστών, ένα από τα χαμηλότερα μερίδια αγοράς τα τελευταία χρόνια για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, και από το 87,79% του προηγούμενου μήνα. Το macOS έχει μερίδιο αγοράς 9,89% για τον Φεβρουάριο.
Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα Windows της Microsoft μειώθηκαν σταδιακά από τις αρχές του 2017. Τον Ιανουάριο του 2017, τα Windows λειτουργούσαν στο 89,03% των συστημάτων ν παγκοσμίως και έκτοτε έχαναν  μερίδιο αγοράς σχεδόν κάθε μήνα πριν τελικά φθάσουν το 87,66% το Φεβρουάριο του 2018.
Αν και πολλοί πιστεύουν ότι η Microsoft θα πρέπει να ανησυχεί πραγματικά, η διαφορά ανάμεσα στα Windows και τις άλλες πλατφόρμες  γραφείου παραμένει τεράστια και με τις επενδύσεις του λογισμικού στο λειτουργικό της σύστημα, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η Apple ή οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να κλείσει το χάσμα .
Η επόμενη έκδοση των Windows 10 είναι το Redstone 4 και αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και πιθανότατα να έχουμε αύξηση του μεριδίου αγοράς τόσο για τα Windows συνολικά όσο για τα Windows 10 ειδικότερα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS