ΑρχικήsecurityΗ Ρωσία πίσω από το cyberattack της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών...

Η Ρωσία πίσω από το cyberattack της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών 2018

cyberattackΡώσοι χάκερ ήταν υπεύθυνοι για ένα cyberattack που πραγματοποιήθηκε κατά την τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 και προσπάθησαν να το περάσουν σαν να ήταν υπεύθυνη η Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τη The Washington Post.

Επικαλούμενη αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών της κοινότητας των ΗΠΑ, η δημοσίευση αναφέρει ότι η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών της Ρωσίας (GRU) απέκτησε πρόσβαση σε περίπου 300 υπολογιστές, χάκαραν routers και εξάπλωσαν malware στην αρχή και κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης της εκδήλωσης. Οι ίδιοι οι αγώνες ωστόσο δεν επηρεάστηκαν.

Οι αξιωματούχοι θεώρησαν ότι η επίθεση έγινε για αντίποινα, μετά τον αποκλεισμό Ρώσων αθλητών μετά από ένα συστηματικό έλεγχο ντόπινγκ. Η Post αναφέρει ότι η GRU χρησιμοποίησε διευθύνσεις IP της Βόρειας Κορέας για να καλύψει τις διαδρομές της, ώστε να μετατοπίσει την ευθύνη στη άλλη χώρα, η οποία είχε τις δικές της εντάσεις με τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια.

Οι υπεύθυνοι των Ολυμπιακών αγώνων επιβεβαίωσαν στην αρχή ότι είχε πραγματοποιηθεί cyberattack, αλλά δεν αποκάλυψαν ποιοι ήταν οι επιτιθέμενοι. Η επίθεση έριξε το διαδίκτυο και την πρόσβαση σε W i-Fi κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης, καθώς και την ιστοσελίδα της εκδήλωσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS