ΑρχικήinetΠροσοχή! Αυτή είναι η πρώτη επέκταση του Firefox που εισάγει Crypto Miner...

Προσοχή! Αυτή είναι η πρώτη επέκταση του Firefox που εισάγει Crypto Miner στον browser σας

FirefoxΟι υπηρεσίες mining στο πρόγραμμα περιήγησης όπως το CoinHive έδωσαν ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο σε περιβόητους κακοήθεις παίκτες που επιθυμούν να καταλάβουν τους CPU σας και να εκτυπώσουν δωρεάν χρήματα. Υπάρχουν τρόποι για να περιορίσετε αυτό το Cryptojacking αλλά οι νέες υπηρεσίες συνεχίζουν να εξαπλώνονται για να στοχεύσουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους έμπειρους χρήστες.

Για πρώτη φορά, έχει εντοπιστεί ένα πρόσθετο για το Firefox που εισάγει έναν miner στον browser. Ανακαλύφθηκε από τον Lawrence Abrams του Bleeepingcomputer και η επέκταση ονομάζεται Image Previewer. Για να μολύνει τα συστήματα, το add on εξαπλώνεται μέσω κακόβουλων ιστότοπων που προσποιούνται ότι παρέχουν μια μη αυτόματη ενημέρωση του Firefox.

Όταν κάποιος χρήστης εξαπατάται και κάνει εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης, προστίθεται στο πρόγραμμα περιήγησης ως πρόσθετο προεπισκόπησης εικόνων. Μόλις εγκατασταθεί, το add on εγχέει ένα iframe σε ένα αρχείο JS που κερδίζει χρήματα μέσω έγχυσης διαφημίσεων, link clickjacking και αναδυόμενων παραθύρων.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τη λήψη του σεναρίου εγκατάστασης για το πρόγραμμα περιήγησης Monero. Το σενάριο xmr.main.min.js, περιέχει τον κωδικό WebAssembly που κωδικοποιεί το base64, ο οποίος εκτελεί και εξάγει ψηφιακά νομίσματα Monero αξιοποιώντας το 50% της ισχύος επεξεργασίας της CPU.

Για να καταργήσετε την επέκταση, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Firefox και να διαγράψετε το πρόσθετο προεπισκόπησης εικόνων. Εάν χρησιμοποιείτε τον Firefox και καταναλώνετε μεγάλο μέρος της μνήμης, καλό είναι να κάνετε γρήγορο έλεγχο. Οι χρήστες συστήνεται επίσης να εγκαθιστούν επεκτάσεις μόνο από το επίσημο store του Mozilla Add-on.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS