ΑρχικήinetΗ Apple πώλησε λιγότερα iPhones αλλά έκανε περισσότερα χρήματα χάρη στο iPhone...

Η Apple πώλησε λιγότερα iPhones αλλά έκανε περισσότερα χρήματα χάρη στο iPhone X

AppleΟι πρώτες αναφορές τριμηνιαίων κερδών της Apple για το 2018 έχουν κυκλοφορήσει και η εταιρεία έχει αναφέρει ότι πούλησε 77,3 εκατομμύρια iPhone στο πρώτο τρίμηνο του 2018 (που περιλαμβάνει και την περίοδο των διακοπών). Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά 1,24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (78,3 εκατ. Ευρώ). Ωστόσο, παρά την πτώση των πωλήσεων, τα έσοδα από το iPhone αυξήθηκαν συνολικά σε ετήσια βάση, αυξημένα κατά 11,69% από 54,38 δισ. Δολάρια σε 61,58 δισ. Δολάρια.

Ενώ οι προβλέψεις για την μέση τιμή πώλησης των μονάδων iPhone που πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου κυμαίνονταν από 710 έως 755 δολάρια, η πραγματική ASP ήταν 796 δολάρια (έναντι 694 δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2017), γεγονός που εξηγεί άμεσα την αύξηση των εσόδων παρά τη μείωση των πωλήσεων. Τούτου λεχθέντος, παρά τα έσοδα ρεκόρ, οι αναλυτές εξακολουθούσαν να αναμένουν ελαφρά αύξηση περίπου 1,5% σε ετήσια βάση  από την κυκλοφορία μονάδων, αλλά όχι μείωση.

Οι συνολικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13% σε ετήσια βάση για την εταιρεία, με την Apple να καταγράφει τριμηνιαία έσοδα ύψους 88,3 δισ. δολαρίων. Σύμφωνα με τον CEO της Apple, Tim Cook, το “iPhone X ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και υπήρξε το κορυφαίο iPhone μας κάθε εβδομάδα από τότε που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο”, γεγονός που πιθανώς συνέβαλε στη μεταβολή των αριθμών. Η Apple μπορεί να έχει πουλήσει λιγότερα iPhones, αλλά αυτά που πουλάει τη δεδομένη στιγμή είναι τα πιο ακριβά που έχουν πωληθεί μέχρι τώρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS