ΑρχικήinetΗ Microsoft ετοιμάζεται να εξαγοράσει τις EA και Valve;

Η Microsoft ετοιμάζεται να εξαγοράσει τις EA και Valve;

Να και κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει,  άλλη μια φήμη για τον κολοσσό της τεχνολογίας, Microsoft, έκανε την εμφάνιση της. Η Microsoft θέλει να αγοράσει μια σειρά μεγάλων εταιρειών στον κλάδο του gaming, συμπεριλαμβανομένων των EA και Valve.

Ενώ αυτές οι εικασίες έρχονται λίγο πολύ από το πουθενά, πολλοί είναι εκείνοι που τις λαμβάνουν σοβαρά.

Ο γίγαντας του λογισμικού ενδιαφέρθηκε να αγοράσει την Electronic Arts, καθώς και την Valve και την PUBG Corp., τον κατασκευαστή των ήδη υπερ-δημοφιλών PlayerUnknown Battlegrounds.Microsoft

Ο λόγος που η Microsoft θεωρεί αναγκαίες τέτοιες εξαγορές είναι για να αποκτήσει περισσότερα παιχνίδια πρώτης κατηγορίας στη δική της Xbox gaming πλατφόρμα, καθώς αυτό σήμερα περιγράφεται ως ένα από τα κύρια μειονεκτήματα της εταιρείας στον gaming τομέα.

Αν και οι λεπτομέρειες που προσφέρονται επί του θέματος είναι ελάχιστες το σίγουρο είναι ότι η αγορά οποιαδήποτε από τις προαναφερθείσες εταιρείες θα κοστίσει πολύ ακριβά στη Microsoft.

Σε αυτό το σημείο, η Electronics Arts είναι ένας από τους κορυφαίους εκδότες της βιομηχανίας και η ανάληψη της επιχείρησης θα ήταν όχι μόνο αρκετά δύσκολη, αλλά και μια εξαγορά που θα στοιχίσει πολλά για την εταιρία λογισμικού.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα μέσα του 2016, η Microsoft αγόρασε την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης LinkedIn για όχι λιγότερα από 26,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μια συναλλαγή που πολλοί επέκριναν ιδιαίτερα λόγω της υψηλής τιμής.

Ανεξάρτητα από το αν αυτή η αναφορά είναι ακριβής ή όχι, φαίνεται ότι η Microsoft είναι πολύ πρόθυμη να κάνει μια τολμηρή κίνηση που θα δώσει σημαντική ώθηση στις προσπάθειές της στον gaming κόσμο.

Είναι αυτονόητο ότι η Microsoft δεν έχει σχολιάσει τις συγκεκριμένες φήμες, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα πραγματοποιήσει τελικά την εξαγορά.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS