ΑρχικήinetΗ Microsoft εκδίδει έκτακτη ενημερωμένη έκδοση των Windows για να απενεργοποιήσει τις...

Η Microsoft εκδίδει έκτακτη ενημερωμένη έκδοση των Windows για να απενεργοποιήσει τις διορθώσεις Specter της Intel

έκδοσηΗ Microsoft αναγκάστηκε να εκδώσει μια δεύτερη ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας αυτό το μήνα, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα γύρω από τις ενημερώσεις υλικολογισμικού Spectre της Intel. Η Intel προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δικές της ενημερώσεις ασφαλείας ήταν προβληματικές, αναγκάζοντας κάποια συστήματα να επανεκκινούνται αυτόματα. Η Intel έπειτα εξέδωσε μια προειδοποίηση στα τελευταία οικονομικά της αποτελέσματα ότι οι αναβαθμισμένες ενημερώσεις firmware θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε “απώλεια δεδομένων ή φθορά”.

Η Intel συμβουλεύει τους κατασκευαστές υπολογιστών και τους πελάτες της να σταματήσουν να ενημερώνουν το λογισμικό τους αμέσως, μέχρι να είναι διαθέσιμες κατάλληλα δοκιμασμένες ενημερώσεις. Η Microsoft προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και εκδίδει μια νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τα Windows 7, Windows 8.1 και Windows 10 για να απενεργοποιήσει την προστασία από την παραλλαγή Specter 2. Η Microsoft δηλώνει ότι η δική της δοκιμή έχει διαπιστώσει ότι αυτή η ενημερωμένη έκδοση αποτρέπει τις επανεκκινήσεις που προκύπτουν .

Η Microsoft έχει εκδώσει την ενημερωμένη έκδοση ως μέρος του καταλόγου Windows Update, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να την κατεβάσετε χειροκίνητα προς το παρόν. Αξίζει να την εφαρμόσετε σε συστήματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την ενημέρωση του firmware της Intel. Η Microsoft απελευθερώνει επίσης μια νέα ρύθμιση κλειδιού μητρώου για επιπτώσεις σε συσκευές, επιτρέποντας στους διαχειριστές IT να απενεργοποιούν ή να ενεργοποιούν χειροκίνητα την προστασία για τις παραλλαγές Spectre 2.

Η Intel αναφέρει ότι έχει εντοπίσει τα προβλήματα πίσω από τις απροσδόκητες επανεκκινήσεις σε επεξεργαστές Broadwell και Haswell και εργάζεται προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας μιας ενημερωμένης έκδοσης που περιορίζει τα προβλήματα, χωρίς να προκαλεί τυχαίες επανεκκινήσεις και απώλεια δεδομένων. Οι επεξεργαστές Ivy Bridge, Sandy Bridge, Skylake και Kaby Lake επηρεάζονται επίσης και η Intel δηλώνει ότι “εργάζεται ενεργά για την ανάπτυξη λύσεων” και για αυτές τις πλατφόρμες.

Είναι σαφές ότι το patching για την παραλλαγή 2 του Spectre είναι κάπως χαοτικό, το οποίο είναι αποτέλεσμα της επιτακτικότητας να δημιουργηθούν ενημερώσεις λογισμικού που να καλύπτουν το πρόβλημα. Οι προβληματικές ενημερώσεις firmware της Intel, τα προβλήματα σε ορισμένες μηχανές AMD και δύο ενημερώσεις έκτακτης ανάγκης των Windows σε ένα μήνα, είναι ισχυρή απόδειξη ότι αυτά τα patches δεν ελέγχθηκαν αρκετά ευρέως πριν από την κυκλοφορία τους. Ας ελπίσουμε ότι οι ενημερώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη δεν θα έχουν τα ίδια θέματα!

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS