ΑρχικήinetΗ HP καταργεί το Spectre Security Update λόγω ευπάθειας της Intel

Η HP καταργεί το Spectre Security Update λόγω ευπάθειας της Intel

HP: Η Intel επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι η ενημερωμένη έκδοση κώδικα Specter (Variant 2) θα μπορούσε να προκαλέσει επανεκκινήσεις του συστήματος καθώς και άλλα ζητήματα στους υπολογιστές που έχει εγκατασταθεί με αποτέλεσμα η εταιρεία να συνιστά την απεγκατάσταση του.

Αυτό έχει ως συνέπεια και άλλες εταιρείες που έχουν στείλει firmware ενημερώσεις για τις ευπάθειες της Intel να τις αναστείλουν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια ζητήματα.HP

Πρώτη η Dell συνέστησε στους χρήστες να αποφύγουν την εγκατάσταση των τελευταίων ενημερώσεων του BIOS και να υποβαθμίσουν σε προηγούμενη έκδοση και στη συνέχεια η HP ανακοίνωσε ότι κατήργησε τα πιο πρόσφατα patches εξαιτίας των εν λόγω ζητημάτων.

Η εταιρεία συνεχίζει να εξηγεί ότι αφαιρεί τα HP BIOS softpaqs με μικροεπεξεργαστές Intel από το κέντρο λήψης και θα επαναδημιουργήσει ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα που περιλαμβάνουν τον προηγούμενο μικροεπεξεργαστή Intel από τις 25 Ιανουαρίου. Η HP θα περιμένει μέχρι να δημοσιεύσει η Intel νέες ενημερώσεις και στη συνέχεια θα εκδώσει εκ νέου τις ενημερώσεις του BIOS.

Η Intel έχει ήδη ζητήσει συγνώμη για το σφάλμα. Τόνισε μάλιστα ότι έχει ήδη εντοπίσει τη βασική αιτία για το σφάλμα και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας λύσης για την αντιμετώπισή του.

Χωρίς τις ενημερώσεις κώδικα, συνιστάται στους χρήστες να παραμένουν μακριά από άγνωστους ιστότοπους και περιεχόμενο που θα μπορούσε να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ευπάθεια του Specter Variant 2. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γνωστοποιηθεί επιθέσεις, σύμφωνα με τις διάφορες εταιρείες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS