ΑρχικήinetOpera Mobile: Η νέα έκδοση μπλοκάρει το mining σε κρυπτονομίσματα

Opera Mobile: Η νέα έκδοση μπλοκάρει το mining σε κρυπτονομίσματα

Η Opera δημοσίευσε τις νέες εκδόσεις των προγραμμάτων περιήγησης της για κινητά , οι οποίες αποκλείουν την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων εντός του προγράμματος περιήγησης, εφόσον είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Αd-Block. Αυτή η λειτουργία έχει ήδη εμφανιστεί στην έκδοση desktop του Opera από τον Δεκέμβριο και είναι πλέον διαθέσιμη και στην mobile.

Opera

 

Η εξόρυξη μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης γίνεται όταν διάφοροι ιστότοποι χρησιμοποιούν την ισχύ της CPU από το smartphone η tablet σας για να παράγουν κρυπτονομίσματα. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς, ωστόσο, μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τις συσκευές σας, καθώς προκαλεί την λειτουργία της CPU στο 100% με αποτέλεσμα να φτάνει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Και στους δυο περιηγητές, Opera Browser και Οpera Mini τόσο για Android όσο και για iOS υπάρχει η επιλογή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του Ad-blocker. Εάν εγκαταστήσετε την τελευταία έκδοση σε οποιονδήποτε από τους δυο, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις και να ελέγξετε αν είναι έχετε ενεργοποιημένο το Ad-Blocker διαφημίσεων.

Μόλις ενεργοποιηθεί ο αποκλεισμός διαφημίσεων, μπορείτε να ελέγξετε αν είστε προστατευμένοι στο site https://cryptojackingtest.com, το οποίο δημιουργήθηκε από την Opera. Απλά επισκεφθείτε την τοποθεσία και κάντε κλικ στο κουμπί έναρξης. Η Opera θα φορτώσει ένα ψεύτικο σενάριο εξόρυξης στο πρόγραμμα περιήγησης σας και θα καθορίσει εάν ήταν σε θέση να ξεκινήσει ή να μπλοκαριστεί.

H εταιρεία αναφέρει πως τo συγκεκριμένο site μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δοκιμάσετε οποιοδήποτε browser και να ελέγξετε την λειτουργία του ad-block. Αν διαπιστωθεί ότι το πρόγραμμα περιήγησής σας επιτρέπει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και δεν σχεδιάζετε να μεταβείτε στον Opera Browser, φροντίστε να έχετε εγκατεστημένο κάποιο λογισμικό ασφαλείας και να προσθέσετε μια επέκταση ad-block στον ήδη υπάρχων περιηγητή σας.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS