ΑρχικήinetSharkoon Quickstore One : Θήκη για HDD και SSD με USB3.1 Type...

Sharkoon Quickstore One : Θήκη για HDD και SSD με USB3.1 Type C

Η Sharkoon αυτή την εβδομάδα παρουσίασε ένα DIY(Do It Yourself) kit που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν τη δική τους εξωτερική συσκευή αποθήκευσης που διαθέτει μια Type-C USB 3.1 Gen 2. Το νέο κιτ Quickstore One βασίζεται στον τελευταίο controller USB 3.1 Gen 2 της ASMedia που μπορεί να προσφέρει έως και 10 Gbps εύρος ζώνης. Το περίβλημα έχει σχεδιαστεί για δίσκους SATA, και η εξωτερική διεπαφή του είναι πολύ ταχύτερη από την εσωτερική.Sharkoon

 

Το Sharkoon Quickstore One είναι ένα τρίτης γενιάς kit με USB 3.1 για εξωτερικούς HDD και SSD. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από βουρτσισμένο αλουμίνιο και πλαστικό, έχει διάμετρο 130 × 83 × 16 mm και ζυγίζει 92,5 γραμμάρια όταν δεν είναι γεμάτο με μονάδα αποθήκευσης (αφού εξοπλισθεί, το βάρος του θα αυξηθεί στα 180 – 240 γραμμάρια, ανάλογα με τη συσκευή αποθήκευσης που χρησιμοποιείται). Το Quickstore One μπορεί να φιλοξενήσει κάθε HDD 2.5 “ή SSD με πάχος έως 9.5 mm. Αυτό σημαίνει σκληρό δίσκο χωρητικότητας μέχρι 2 TB (σημειώστε ότι οι εν λόγω σκληροί δίσκοι μπορεί να βασίζονται σε SMR(Shingled magnetic recording), και να προσφέρουν μάλλον χαμηλή απόδοση) ή SSD έως 4 TB. Ένας προ-διαμορφωμένος δίσκος μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό εργαλείο.

Με έναν high-end SSD εγκατεστημένο στο Sharkoon’s Quickstore One, να αναμένετε διαδοχικές ταχύτητες ανάγνωσης 535 – 550 MB / s. Οι σκληροί δίσκοι (HDD) είναι πολύ πιο αργοί, με ρυθμό μεταφοράς  160 – 200 MB / s και η απόδοση τους δεν μπορεί να βοηθηθεί ιδιαιτέρα από τη διεπαφή USB3.1.

Το Sharkoon Quickstore One διατίθενται ήδη στην Ευρώπη με συνιστώμενη τιμή  24,99 Euro. Παρόλο που το Sharkoon Quickstore One δεν μπορεί να επωφεληθεί από τους SSD που βασίζονται σε PCIe, εάν έχετε έναν δίσκο SATA 2,5 “ή SSD που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με ένα νέο φορητό υπολογιστή που διαθέτει μόνο συνδέσεις USB-C, το Quickstore One της Sharkoon είναι μια εύκολη λύση σε σχετικά καλή τιμή.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS