ΑρχικήinetΗ AMD κυκλοφορεί ενημερώσεις firmware Spectre για να διορθώσει τις ευπάθειες CPU

Η AMD κυκλοφορεί ενημερώσεις firmware Spectre για να διορθώσει τις ευπάθειες CPU

firmwareΗ αρχική απόκριση της AMD στα ελαττώματα επεξεργαστή Meltdown και Spectre, κατέστησε σαφές ότι “υπάρχει σχεδόν μηδενικός κίνδυνος για τους επεξεργαστές AMD”. Ο μηδενικός κίνδυνος όμως δεν σημαίνει και μηδενικό αντίκτυπο, όπως αρχίζουμε να ανακαλύπτουμε. “Έχουμε καθορίσει πρόσθετα βήματα μέσω ενός συνδυασμού ενημερώσεων μικροκώδικα επεξεργαστών και ενημερωμένων εκδόσεων κώδικα OS που θα θέσουμε στη διάθεση των πελατών και συνεργατών της AMD, για να μετριάσουμε περαιτέρω την απειλή”, λέει ο Mark Papermaster, επικεφαλής τεχνολογίας της AMD.

Η AMD κάνει διαθέσιμες τις ενημερώσεις firmware για τους ιδιοκτήτες Ryzen και EPYC αυτήν την εβδομάδα και η εταιρεία σχεδιάζει να ενημερώσει τους παλαιότερους επεξεργαστές “τις ερχόμενες εβδομάδες”. Όπως και με την Intel, αυτές οι ενημερώσεις firmware θα παρέχονται στους κατασκευαστές υπολογιστών και θα εξαρτηθεί από τους προμηθευτές να εξασφαλιστεί ότι οι πελάτες θα τις λάβουν. Η AMD δεν λέει εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις από την εφαρμογή αυτών των ενημερώσεων, ούτε εάν οι διακομιστές που χρησιμοποιούν επεξεργαστές EPYC θα επηρεαστούν σημαντικά ή όχι.

Η AMD κατάφερε να παραμείνει έξω από το επίκεντρο του φαινομένου Meltdown και Spectre, απλώς και μόνο επειδή οι επεξεργαστές της εταιρείας δεν είναι ευάλωτοι στο Meltdown. Είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρο ωστόσο, ότι η παραλλαγή Specter 2 πιέζει τους πωλητές για έτοιμες ενημερώσεις firmware. Η Intel σκοπεύει να καλύψει το 90 τοις εκατό των επεξεργαστών της τα τελευταία πέντε χρόνια μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και τώρα η AMD εκδίδει τις δικές της ενημερώσεις. Ακόμα περιμένουμε να ακούσουμε από την Apple εάν η εταιρεία χρειάζεται να εκδώσει τις δικές της ενημερώσεις firmware για συσκευές Mac και iOS και η κατάσταση για τα Android θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο περίπλοκη λόγω της μεγάλης ποικιλίας κατασκευαστών φορητών συσκευών και εκδόσεων λειτουργικού συστήματος.

Η AMD αποκαλύπτει επίσης ότι η αρχιτεκτονική GPU της Radeon δεν επηρεάζεται από το Meltdown ή το Specter, απλώς και μόνο επειδή αυτές οι GPU “δεν χρησιμοποιούν κερδοσκοπική εκτέλεση και έτσι δεν είναι ευαίσθητες σε αυτές τις απειλές.” Η AMD αναφέρει ότι σχεδιάζει να εκδώσει περαιτέρω δηλώσεις καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει ενημερώσεις ασφαλείας για τους επεξεργαστές της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS