ΑρχικήinetΗ Microsoft σταματά τις επιδιορθώσεις AMD Meltdown και Specter μετά από αναφορές...

Η Microsoft σταματά τις επιδιορθώσεις AMD Meltdown και Specter μετά από αναφορές για υπολογιστές χωρίς δυνατότητα εκκίνησης

AMDΗ Microsoft έχει σταματήσει να διανέμει τις ενημερωμένες εκδόσεις ασφαλείας για Meltdown και Specter για μηχανές AMD, μετά από αναφορές υπολογιστών που δεν κάνουν εκκίνηση. Τα φόρουμ υποστήριξης της Microsoft ήταν γεμάτα από καταγγελίες ιδιοκτηκών PC με επεξεργαστές AMD και ο γίγαντας του λογισμικού αναγνώρισε τα θέματα σήμερα. Η Microsoft κατηγορεί την τεκμηρίωση της AMD για τα απροσδόκητα προβλήματα.

“Η Microsoft έχει λάβει αναφορές πελατών ότι ορισμένες συσκευές AMD μπαίνουν σε κατάσταση μη εκκίνησης μετά την εγκατάσταση των πρόσφατων ενημερώσεων ασφαλείας των λειτουργικών συστημάτων των Windows”, λέει ένας εκπρόσωπος της Microsoft. “Μετά τη διερεύνηση, η Microsoft έχει διαπιστώσει ότι κάποια chipset AMD δεν συμμορφώνονται με την τεκμηρίωση που είχε παραχθεί προηγουμένως στη Microsoft για την ανάπτυξη των λειτουργικών περιορισμών των Windows, για προστασία από τα τρωτά σημεία του chipset γνωστά ως Spectre και Meltdown.”

Η Microsoft εμποδίζει τώρα τους υπολογιστές της AMD να λαμβάνουν ενημερώσεις, προκειμένου να προλάβει ώστε οι μηχανές να μη βρεθούν σε αυτή την κατάσταση. Η Microsoft συνεργάζεται με την AMD για να επιλύσει τα προβλήματα και να συνεχίσει να εκδίδει ενημερώσεις για τους υπολογιστές της σύντομα και οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να επισκεφτούν τον ιστότοπο υποστήριξης της Microsoft για διορθώσεις, για να επαναφέρουν τα μηχανήματάτους σε κατάσταση εκκίνησης. Το ζήτημα αποτελεί ένα ντροπιαστικό περιστατικό τόσο για την AMD όσο και για τη Microsoft, καθώς η βιομηχανία στο σύνολό της συνεχίζει να ασχολείται με τις συνέπειες από τα ελαττώματα των Meltdown και Spectre σε CPU.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS