ΑρχικήinetΤο μίνι PC Orange Pi One Plus σύντομα με υποστήριξη Linux

Το μίνι PC Orange Pi One Plus σύντομα με υποστήριξη Linux

OrangeΚάθε φορά που αναζητάμε εναλλακτικές λύσεις για το μίνι PC Raspberry Pi, το Orange Pi κερδίζει σίγουρα μια αναφορά. Αυτός ο φθηνός, μικροσκοπικός υπολογιστής μοιάζει ακριβώς όπως ένα Raspberry Pi και εμπεριέχει μερικά χρήσιμα χαρακτηριστικά. Οι κατασκευαστές του κυκλοφόρησαν πρόσφατα την τελευταία έκδοσή του με τη μορφή του Orange Pi One Plus, η οποία είναι διαθέσιμη στην AliExpress για $ 19.99 + τα έξοδα αποστολής.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της συσκευής είναι ο ολοκαίνουργιος επεξεργαστής Quad-core Cortec A53 SoC – Allwinner H6 V200 με τη μονάδα GPU Mali-T720MP2 Arm. Αυτός ο επεξεργαστής έχει σχεδιαστεί για διασυνδέσεις Gigabit Ethernet, USB 3.0, PCI κ.λπ. Ωστόσο, με το Pi One Plus, έχετε μόνο μία θύρα υποδοχής USB 2.0 και microUSB για τροφοδοσία. Μπορείτε επίσης να το τροφοδοτήσετε μέσω της υποδοχής barrel jack 4V / 2A DC.

Οι προδιαγραφές αυτού του mini board είναι: 1GB LPDDR3 RAM, υποδοχή κάρτας microSD έως 32GB, κεφαλίδα 26 ακίδων και κεφαλίδα σειριακής κονσόλας. Για έξοδο ήχου και εικόνας, εμπεριέχει HDMI 2.0a έως 4K @ 60Hz με HDR, CEC, HDCP.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η συσκευή διαθέτει επίσης λυχνίες τροφοδοσίας και κατάστασης, δέκτη IR και power button.

Προχωρώντας στο λογισμικό που τροφοδοτεί τη συσκευή, αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα υποστηρίζει το Android 7.0. Ωστόσο, η υποστήριξη για λειτουργικά συστήματα που βασίζονται στο Linux, όπως το Ubuntu και το Debian, θα προστεθεί σύντομα καθώς οι δοκιμές ήδη γίνονται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι εικόνες Linux αναμένεται να βασίζονται στον παλιό πυρήνα Linux 3.10, όπως αναφέρει η CNXSoft. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες λειτουργίες, όπως η επιτάχυνση 3D γραφικών, ενδέχεται να μην λειτουργούν στο Linux. Αυτό είναι κατανοητό, δεδομένου ότι το Orange Pi One Plus είναι το πρώτο μίνι PC που βασίζεται στο Allwinner H6.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για αυτό το μίνι ηλεκτρονικό υπολογιστή για DIY και άλλους εκπαιδευτικούς σκοπούς, μπορείτε να το παραγγείλετε από την AliExpress.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS