ΑρχικήinetΤα Windows 7 χάνουν έδαφος; Πέτυχε η Microsoft τον στόχο της;

Τα Windows 7 χάνουν έδαφος; Πέτυχε η Microsoft τον στόχο της;

H Microsoft προσπαθεί πολύ για να αυξηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το μερίδιο αγοράς των Windows 10 αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να επισκιάζονται από τα Windows 7.

Αν και τα Windows 7 εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων, πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από το analytics.usa.gov (αναλύει τις επισκέψεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες) αποκαλύπτουν ότι τα Windows 10 είναι ήδη ο βασιλιάς.Windows 7

Τα Windows, γενικότερα, αντιπροσωπεύουν το 45,7% όλων των επισκέψεων, με τα Windows 10 να είναι η κορυφαία επιλογή με 20,9% έναντι των Windows 7 που έρχονται δεύτερα με 20,7%. Να σημειώσουμε ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε δεδομένα που έχουν συλλεχθεί τις τελευταίες 90 ημέρες και περιλαμβάνουν όχι μόνο επισκέψεις σε επιτραπέζιους υπολογιστές αλλά και σε κινητά.

Στη συνέχεια της λίστας ακολουθούν το iOS με 25,2%, το Android με 18,2% και κατά πολύ πιο πίσω το Mac με 9%.

Όσον αφορά το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείται για τη φόρτωση των κυβερνητικών σελίδων, η υπηρεσία analytics τοποθετεί το Google Chrome στην πρώτη θέση με 44,4%, ακολουθούμενο από το Safari της Apple με 27,6%, κυρίως χάρη στο υψηλό μερίδιο του iOS. Ο Internet Explorer είναι τρίτος με 12,3%, ενώ ο Edge είναι πολύ πίσω με μόλις 3,9%.

Σίγουρα αυτά αποτελούν ευχάριστα νέα για την Microsoft εφόσον προσπαθεί πολύ για να πείσει τους χρήστες της να εγκαταλείψουν τα Windows 7 και να μεταβούν στα Windows 10.

Βέβαια, τα δεδομένα αυτά αφορούν μόνο τις αμερικάνικες κυβερνητικές ιστοσελίδες, άρα δεν αποτελούν και ακριβή δείκτη της παγκόσμιας αγοράς.

Πληροφοριακά, τα Windows 7 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται σε περίπου δύο χρόνια οπότε για να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι παραβίασης της ασφάλειας θα πρέπει να μεταβείτε σε πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS