ΑρχικήinetΗ Apple είναι και πάλι η πιο κερδοφόρα μάρκα Smartphone στον κόσμο

Η Apple είναι και πάλι η πιο κερδοφόρα μάρκα Smartphone στον κόσμο

Στοιχεία που παρέχονται από την εταιρεία Counterpoint δείχνουν ότι η Apple σημείωσε το μεγαλύτερο κέρδος στο τρίτο τρίμηνο του 2017 στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας, με τον μακροχρόνιο ανταγωνιστή της την Samsung να κατέχει την πρώτη θέση, αλλά με περισσότερο από το ήμισυ του μεριδίου της.

Η Counterpoint λέει ότι η Apple ανήλθε στο 59.8%, καθώς η Samsung είναι η δεύτερη με μόλις 25.9 τις εκατό. Και καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο είναι τεράστια, αυτή είναι στην πραγματικότητα μια πτώση για τον κατασκευαστή iPhone από 85,9 τοις εκατό σε σχέση με το χρόνο.

Η Huawei είναι η τρίτη στα γραφήματα με αύξηση από 3,3% σε 4,9%, ακολουθούμενη από OPPO με 4,0%. Η Vivo είναι τελευταία στην κορυφή με 3,1%.

Η ερευνητική εταιρεία εξηγεί ότι οι κινεζικοί κατασκευαστές τηλεφώνων αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και το τελευταίο τρίμηνο το αθροιστικό τους κέρδος ξεπερνά τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά.

“Η ανάπτυξη των κινεζικών μαρκών μπορεί να αποδοθεί στις επιμελείς προσπάθειες για τον εξορθολογισμό της αλυσίδας εφοδιασμού με το αυξανόμενο μείγμα smartphones μεσαίας έως υψηλής τεχνολογίας στο χαρτοφυλάκιό τους. Ακόμη και στο τμήμα premium, οι παίκτες όπως η Huawei τοποθετούν τα μοντέλα ναυαρχίδων τους λίγο κάτω από τις προσφορές πριμοδότησης από την Apple και τη Samsung. Η στρατηγική αυτή έχει σχεδιαστεί για να διεισδύσει στην αγορά υψηλής ποιότητας, μεγιστοποιώντας παράλληλα τα έσοδα και τα κέρδη, “λέει ο συνεργάτης του Counterpoint Tarun Pathak.

Από την άλλη πλευρά, η Apple εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς και η εταιρεία εκτιμά ότι το κέρδος θα αυξηθεί το επόμενο τρίμηνο, χάρη στο iPhone X. Το μοντέλο επετείου της Apple κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου και, λόγω προβλημάτων εφοδιασμού, εκτιμάται ότι είναι ελαφρώς χαμηλότερη από τις προσδοκίες, ενώ αναμένεται σημαντική αύξηση στις αρχές του 2018.

“Η Apple εξακολουθεί να δημιουργεί κέρδη άνω των 150 δολαρίων ανά iPhone που πωλούνται και αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται στο τρίμηνο της εορταστικής περιόδου που σηματοδοτείται από τη σειρά iPhone X υψηλής τιμής. Οι πρόσφατοι έλεγχοι των καναλιών μας σε όλες τις βασικές αγορές της Apple έδειξαν ότι η ζήτηση για έκδοση 256GB του iPhone X είναι υψηλότερη, γεγονός που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τα κέρδη της Apple, “πρόσθεσε ο ερευνητής της Counterpoint, Neil Shah.

Η έρευνα σημειώνει ότι τα κέρδη μονάδων της Apple είναι τουλάχιστον 5 φορές υψηλότερα από τα επίπεδα της Samsung και 15 φορές υψηλότερα από αυτά της κινεζικής μάρκας, φθάνοντας τα 151 δολάρια το τελευταίο τρίμηνο. Η Samsung βρίσκεται σήμερα στα $ 31, ενώ οι κινεζικές εταιρείες ξεπέρασαν τα 15 δολάρια.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS