ΑρχικήinetΤο Hyperloop One φτάνει σε ακόμα υψηλότερες ταχύτητες

Το Hyperloop One φτάνει σε ακόμα υψηλότερες ταχύτητες

HyperloopΤο Hyperloop έκανε ένα νέο εταιρικό ρεκόρ, όταν έφτασε στα 242 μίλια/ώρα έξω από το Λας Βέγκας την Παρασκευή – και μέρες αργότερα, απέκτησε έναν διάσημο δισεκατομμυριούχο.

Η εταιρεία διόρισε τον Richard Branson ως πρόεδρό της τη Δευτέρα, αλλάζοντας το όνομά της σε Virgin Hyperloop One, σύμφωνα με το Axios. Η εταιρεία ελπίζει ότι μέσα σε μια μέρα θα μπορεί να μεταφέρει τους ανθρώπους σε ολόκληρη τη χώρα με 700 μίλια/ώρα.

Οι προηγούμενες δοκιμές του Virgin Hyperloop One στην έρημο Mojave εντυπωσίασαν πραγματικά τον παγκόσμιο μεγιστάνα αερομεταφορών, ο οποίος βοήθησε να εξασφαλιστούν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότησης για την εταιρεία, από τον Οκτώβριο.

Η πιο πρόσφατη δοκιμή, την οποία η εταιρεία κυκλοφόρησε σε βίντεο τη Δευτέρα, δείχνει ότι φτάνει 50 μίλια/ώρα ταχύτερα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ των 192 μιλίων/ώρα.

Ο σφραγισμένος σωλήνας επιτρέπει στα οχήματα να φτάσουν σε τόσο υψηλές ταχύτητες. Η ιδέα για το hyperloop είναι να απορροφήσει τον αέρα από τον σωλήνα, αφήνοντας ένα περιβάλλον σχεδόν χωρίς αέρα και χωρίς τριβή κατα το ταξίδι. Στην περίπτωση αυτή, η Virgin Hyperloop One δήλωσε ότι πέτυχε μια «ισοδύναμη πίεση αέρα που βιώνεται σε 200.000 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας».

Αυτά τα ορόσημα είναι εντυπωσιακά, αλλά ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο για την πραγματοποίηση ενός hyperloop είναι η επιτυχής κατασκευή σφραγισμένων σωλήνων κενού που να έχουν εκατοντάδες μίλια μήκος. Το τρέχον κομμάτι δοκιμής της Virgin Hyperloop, το Devloop, έχει μήκος 1.620 πόδια, λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο του μιλίου.

Αλλά με μεγαλύτερες αποστάσεις θα επιτευχθεί περισσότερη ταχύτητα. Αυτό θα απαιτήσει από την εταιρεία να επεκτείνει ουσιαστικά το κομμάτι δοκιμής και στη συνέχεια να βεβαιωθεί ότι μπορούν να σφραγιστεί. Ευτυχώς για αυτούς, ένας δισεκατομμυριούχος με βαθιές τσέπες έχει ενταχθεί στην ομάδα τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS