ΑρχικήinetNvidia Titan V: Η ισχυρότερη κάρτα γραφικών όλων των εποχών

Nvidia Titan V: Η ισχυρότερη κάρτα γραφικών όλων των εποχών

Η Nvidia ανακοίνωσε την νέα κάρτα γραφικών Nvidia Titan V η οποία είναι μέχρι στιγμής η ισχυρότερη της αγοράς. Η νέα αρχιτεκτονική Volta καθώς και η επιλογή των εξαρτημάτων που την πλαισιώνουν την καθιστούν ασυναγώνιστη σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη. Ας την δούμε όμως λίγο πιο αναλυτικά.

Nvidia

Η αρχιτεκτονική Volta η οποία πήρε το όνομά της από τον επιστήμονα Alessandro Volta, θα είναι η συνέχεια της πολύ επιτυχημένης Pascal και θα προσφέρει τις εξής βελτιώσεις:

  • CUDA Compute Capability (GV100)
  • High Bandwith Memory
  • NVLink 2.0
  • Tensor Cores
  • PureVideo Hardware Video Decoding

Η Nvidia Titan V είναι σχεδιασμένη με βάση την Volta και περιέχει τον επεξεργαστή γραφικών GV100 που, για όσους θυμούνται, πρωτοπαρουσιάστηκε στο μεγαθήριο Tesla v100 με κόστος 10.000 δολάρια (!!!!). Περιέχει 21,1 δισεκατομμύρια τρανζίστορ , 5120 CUDA πυρήνες και 640 Tensor πυρήνες οι οποίοι μπορούν να κάνουν πολύ πιο γρήγορες επεξεργασίες από τους CUDA.

Όσον αφορά την συχνότητα των πυρήνων, βρίσκεται στα 1200Mhz και 1455Mhz (Boost Mode) και φτάνει έως τα 100TFLOPS σε υπολογισμούς.

Ορισμένα χαρακτηριστικά της μνήμης της είναι: 12GB HBM2 στα 850Mhz, 1.7Gbps memory speed, 3072-bit μέγεθος memory bus και 653GB/s memory bandwith.

Οι συνδέσεις που συναντάμε στη πίσω πλευρά της είναι μια 6-pin και μια 8-pin για τροφοδοσία απευθείας από το τροφοδοτικό και όσον αφορά την μπροστινή πλευρά οι συνδέσεις με οθόνη γίνονται από DisplayPorts(x3) ή HDMI(x1).

Σύμφωνα με την Nvidia, το προϊόν της αυτό απευθύνεται μάλλον σε επαγγελματίες ή ερευνητές καθώς προορίζεται για εφαρμογές A.I(Artificial Intelligence), deep learning και συστήματα που χρησιμοποιούν πολύπλοκους υπολογισμούς. Το κόστος της είναι στα 3.000 δολάρια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και έναν συγκριτικό πίνακα σε σχέση με την Nvidia GTX 1080 Ti. .

Nvidia Titan V

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS