ΑρχικήinetΆσχημα νέα για την Microsoft. Οι χρήστες επιστρέφουν στα Windows 7

Άσχημα νέα για την Microsoft. Οι χρήστες επιστρέφουν στα Windows 7

Windows 7: Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία ο Νοέμβριος ήταν ένας καλός μήνας για τα Windows 10 αλλά όχι και στο gaming πεδίο εφόσον οι χρήστες φαίνεται να προτιμούν μια διαφορετική έκδοση των Windows.

Για το μήνα Νοέμβριο, τα Windows 7 έφτασαν το 69,89% στο Steam με το μερίδιο να αυξάνεται κατά 6,67% από τον προηγούμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 7 στους 10 υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγή παιχνιδιών στον Steam τροφοδοτούνται από τα Windows 7 64-bit τη στιγμή που η Microsoft θέλει τα Windows 10 να κυριαρχήσουν σε όλους τους τομείς.Windows 7

Όσον αφορά τα Windows 10, το μερίδιο είναι 23,65% σημειώνοντας μείωση 4,97% από τον προηγούμενο μήνα.

Οι τάσεις του Steam δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη εφόσον όλο και περισσότεροι χρήστες επιστρέφουν στα Windows 7, γεγονός που σίγουρα θα επηρεάσει την πορεία των Windows 10. Ή μήπως όχι;

Αναφορικά με τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται, στην πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 64,35% συναντάμε την κινέζικη ενώ δεύτερη έρχεται η αγγλική με 17,02%.

Εκτιμάται ότι τα Windows 7 συνεχίζουν να είναι το κυρίαρχο λειτουργικό σύστημα επιτραπέζιων υπολογιστών στην Κίνα δεδομένου του υψηλού ποσοστού πειρατείας στη χώρα και της τεράστιας δημοτικότητας του PlayerUnknown’s Battlegrounds.

Η πειρατεία, ωστόσο, δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τους χρήστες που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τα Windows 10, καθώς ήδη υπάρχουν αρκετές σπασμένες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος online, αν γνωρίζετε πού να ψάξετε.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι πίσω από την πτώση των Windows 10, σίγουρα πρέπει να αγχώνουν αρκετά την Microsoft η οποία ετοιμάζεται να καταργήσει οριστικά την υποστήριξη για Windows 7 μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS