Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!
infosec

Οι επιθέσεις phishing αυξάνονται. Η Microsoft στο στόχαστρο των hackers!

Η Microsoft παραμένει στη κορυφή της λίστας των εταιρειών που επιλέγουν οι κακόβουλοι χρήστες να υποδυθούν όταν θέλουν να “ψαρέψουν”...
Read More
infosec

Bug στην εφαρμογή Google News χρησιμοποιεί μεγάλο όγκο των δεδομένων σας

Πριν από λίγο καιρό, η Google κυκλοφόρησε μία νέα εφαρμογή, με το όνομα Google News, η οποία αντικατέστησε τα Google...
Read More
infosec

Οι εφαρμογές σας παρακολουθούν ακόμα και μετά την απεγκατάστασή τους

Έχετε παρατηρήσει ότι διαφημίσεις για εφαρμογές που έχετε απεγκαταστήσει εδώ και καιρό εμφανίζονται ακόμα στη συσκευή σας; Μια πρόσφατη αναφορά...
Read More
infosec

Νέο bug στο iOS 12. Πώς το επιλύετε;

Στην αρχή, το iOS 12 φαινόταν να είναι ένα πιο πετυχημένο update από το iOS 11, αλλά όπως αποδεικνύεται, η...
Read More
infosec rapidalert

5η θέση για την Ελλάδα στο European Cyber Security Challenge 2018

Με μεγάλη επιτυχία επέστρεψε η Εθνική ομάδα που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο πανευρωπαϊκό διαγωνισμό κυβερνοασφάλειας European Cyber Security...
Read More
Latest Posts

Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες

Ακόμα και τα Android τηλέφωνα που έχουν επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους, μπορούν να ενημερώσουν την Google για το πού βρίσκεστε.

Android

Η Google συλλέγει τοποθεσίες τηλεφώνων Android ακόμη και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες, αποκάλυψε μία έρευνα.

Η δημοσίευση στο διαδίκτυο από την Quartz διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα Android συλλέγουν τις διευθύνσεις κοντινών ιστών στα κινητά τηλέφωνα και τους αποστέλλουν πίσω στην Google. Οι λεπτομέρειες συλλέγονταν ακόμα και όταν οι υπηρεσίες εντοπισμού ήταν απενεργοποιημένες στα τηλέφωνα, δεν είχαν εγκατασταθεί εφαρμογές και δεν υπήρχε κάρτα SIM στο τηλέφωνο.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι η Google, έχει πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με τις τοποθεσίες των ατόμων και τις κινήσεις τους που ξεπερνούν κατά πολύ την προσδοκία του καταναλωτή για προστασία της ιδιωτικής ζωής», έγραψε ο δημοσιογράφος της Quartz, Keith Collins.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην Quartz ότι οι διευθύνσεις συμπεριλήφθηκαν στις πληροφορίες που αποστέλλονται στο σύστημα που χρησιμοποιεί η Google για τη διαχείριση ειδοποιήσεων push και μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα Android, τους τελευταίους 11 μήνες. Δεν χρησιμοποιήθηκαν ή αποθηκεύτηκαν ποτέ και η εταιρεία λαμβάνει μέτρα για να τερματίσει αυτή την πρακτική.

Δεν είναι μυστικό ότι η Google παρακολουθεί την τοποθεσία του τηλεφώνου σας – πολλές από τις εφαρμογές που χρησιμοποιούμε τακτικά δε θα λειτουργούσαν καθόλου χωρίς να ενεργοποιηθούν οι υπηρεσίες τοποθεσίας. Εάν ανησυχείτε για το απόρρητό σας, μπορείτε να ενημερώσετε το τηλέφωνο Android σας για να καταργήσετε το ιστορικό τοποθεσίας από το χρονολόγιο των Χαρτών Google και να σταματήσει να κρατάει στιγμιότυπα οθόνης των παλαιών αναζητήσεών σας.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *