ΑρχικήinetΗ Google περιορίζει την πρόσβαση των iOS συσκευών στις εφαρμογές της

Η Google περιορίζει την πρόσβαση των iOS συσκευών στις εφαρμογές της

Η Google πραγματοποίησε μια σειρά ενημερώσεων σε ορισμένα iOS apps όπως τα Drive, Docs, Sheets και Slides με σκοπό την κατάργηση της υποστήριξης για κωδικούς πρόσβασης, Touch ID και Face ID.Google

Παρόλο που η εταιρεία θέλησε να κρατήσει μυστική την κίνηση της αυτή, πολλοί ήταν οι χρήστες που επιβεβαίωσαν ότι οι συγκεκριμένες δυνατότητες δεν είναι πλέον διαθέσιμες στις προαναφερθέντες εφαρμογές.

«Κάτω από τις ρυθμίσεις υπάρχει η ενότητα “Passcode” μέσω της οποίας ορίζεται ο κωδικός πρόσβασης και το Touch ID. Πλέον εμφανίζεται μόνο ένα μήνυμα που επιβεβαιώνει την κατάργηση των συγκεκριμένων δυνατοτήτων από τα Google Drive, Docs, Sheets or Slides.» δηλώνει ένας από τους χρήστες.

Ένας πιθανός λόγος της ενημέρωσης αυτής είναι η έκδοση 11 του iOS. Ο διαχειριστής αρχείων της Apple προσφέρει υποστήριξη για πολλές μεγάλες υπηρεσίες αποθήκευσης με βάση το cloud, όπως OneDrive, Dropbox και Gοogle Drive. Όταν όμως χρησιμοποιείται ένας κωδικός πρόσβασης ή ένα διαφορετικό σύστημα ελέγχου ταυτότητας δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στα αρχεία και εμφανίζεται στο οθόνη σας το εξής μήνυμα: “Files cannot be used with a passcode”.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η Gοogle δεν έχει αναφέρει κάτι σχετικά με την νέα ενημέρωση παρόλο που επηρεάζει σημαντικά έναν μεγάλο αριθμό χρηστών.

Μένει λοιπόν να μάθουμε γιατί η Gοogle απέσυρε την υποστήριξη lock στις εφαρμογές της. Αυτό που κρατάμε όμως είναι ότι αν τρέχετε iOS θα έχετε περιορισμένη πρόσβαση στις εφαρμογές της Google.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS