ΑρχικήinetiOS 11 Exploit επιτρέπει σε Hacker να παρακάμψει το Activation Lock στα...

iOS 11 Exploit επιτρέπει σε Hacker να παρακάμψει το Activation Lock στα iPhone

Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στην Apple την ημέρα κυκλοφορίας του iPhone X αλλά ανακαλύφθηκε σφάλμα στο iOS 11 που επιτρέπει στον οποιονδήποτε να παρακάμψει το iCloud activation lock χρησιμοποιώντας έναν λανθασμένο κωδικό πρόσβασης κατά την ρύθμιση της αρχικής οθόνης.Activation Lock

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, είναι δυνατόν να αφαιρέσετε το activation lock από μια συσκευή iOS 11 και όπως αποδείχθηκε αυτό λειτουργεί και στα iPhone 7 και iPhone 8.

Ουσιαστικά, η παράκαμψη του iCloud activation lock απαιτεί να φτάσετε στην οθόνη passcode και να πληκτρολογήσετε αρκετές φορές οποιονδήποτε κωδικό πρόσβασης επιθυμείτε για να ενεργοποιηθεί η συσκευή στο παρασκήνιο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, χρειάζεται να αναμένετε για περίπου μία ώρα για να λήξει η περίοδος ενεργοποίησης, η οποία έπειτα επιστρέφει στην υπενθύμιση κωδικού πρόσβασης καθιστώντας δυνατή την εύκολη παράκαμψη του activation lock. Έτσι, ενεργοποιείται το iPhone χωρίς την ενεργοποίηση iCloud λογαριασμού.

Το σφάλμα αυτό εντοπίζεται στο iOS 11.1, την πιο πρόσφατη έκδοση κινητού λειτουργικού συστήματος της Apple, που θα τροφοδοτήσει και το νέο iPhone X, οπότε η εταιρεία πρέπει να επιλύσει το ζήτημα άμεσα πριν χάσει την εμπιστοσύνη των πελατών της.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτονται τέτοιου είδους ευπάθειες σε ένα iPhone, και στις περισσότερες περιπτώσεις, η Apple τα επιδιόρθωνε άμεσα αλλά αυτή τη φορά δεν φαίνεται να έχει θορυβηθεί αρκετά. Αναμφίβολα, έχει επίγνωση της κατάστασης οπότε  θέλουμε να ελπίζουμε ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι να δράσει αναλόγως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS