ΑρχικήinetΤα κέρδη του Facebook το τρίτο τρίμηνο του 2017 απογειώθηκαν

Τα κέρδη του Facebook το τρίτο τρίμηνο του 2017 απογειώθηκαν

Το Facebook ανακοίνωσε την Τετάρτη τα κέρδη του για το τρίτο τρίμηνο του 2017 και απ’ ότι φαίνεται τα πήγε εξαιρετικά καλά.Facebook

Ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, φτάνοντας για πρώτη φορά τα 10 δις. δολάρια (7,5 δισ. Ευρώ) στα τριμηνιαία έσοδα (σε σχέση με τα αναμενόμενα 9,84 δισ. δολάρια) ενώ τα κέρδη του ανήλθαν στα  1,59 δολάρια ανά μετοχή.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε από μια ειδοποίηση από τον CEO της εταιρείας,  Mark Zuckerberg, ο οποίος τόνισε ότι από εδώ και στο εξής θα επενδύσει πολλά στην ασφάλεια της πλατφόρμας.

Να σημειώσουμε ότι ενώ η μετοχή της πλατφόρμας έφτασε στα ύψη με την δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων μετά την συγκεκριμένη ανακοίνωση μειώθηκε κατά 2%.

Οι αναλυτές όμως δεν φαίνεται να ανησυχούν καθόλου εφόσον προβλέπουν μια στρωμένη με ροδοπέταλα οικονομική συνέχεια για το Facebook, αυξάνοντας συνεχώς τους στόχους τιμών της μετοχής και παροτρύνοντας τους ανθρώπους σε επενδύσεις.

Επίσης αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόλο που το Facebook βρισκόταν πρόσφατα σε μια δύσκολη κατάσταση λόγω της εκμετάλλευσης της πλατφόρμας από Ρώσσους για παραπληροφόρηση και προπαγάνδα 120 εκατομμυρίων Αμερικάνων, οι επενδυτές και οι αναλυτές δεν ανησυχούν καθόλου για το μέλλον του.

Πολλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι αν και το Facebook κατακρίνεται συνήθως για την μη επαρκή δραστηριότητα του, τα ζητήματα που προέκυψαν με τους Ρώσους αποκαλύπτουν ότι μιλάμε για μια υπεύθυνη επιχείρηση που δεν θα επηρεαστεί καθόλου στον οικονομικό τομέα.

Πιο αναλυτικά τα οικονομικά αποτελέσματα:

Έσοδα: 10,33 δισ. Δολάρια (7,8 δισ. ευρώ) έναντι 9,84 δισ. Δολαρίων (7,4 δισ. ευρώ), Αυξημένα κατά 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα κέρδη ανά μετοχή (GAAP): 1,59 δολάρια (1,20 λίρες Αγγλίας) έναντι 1,28 δολαρίων (0,97 λίρες Αγγλίας), αυξημένα κατά 77% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μηνιαίοι ενεργοί χρήστες: 2,07 δισ. Ευρώ από 2,01 δισ. Ευρώ το τελευταίο τρίμηνο.

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες: 1,37 δισ. Ευρώ από 1,32 δισ. το τελευταίο τρίμηνο.

 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS