ΑρχικήinetΤο Google Authenticator προσθέτει ένα εντυπωσιακό πεδίο προστασίας στο email σας

Το Google Authenticator προσθέτει ένα εντυπωσιακό πεδίο προστασίας στο email σας

Το Google Authenticator είναι μια δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας που μπορεί να προστατεύσει τους λογαριασμούς σας από κλοπή του κωδικού πρόσβασης.

Authenticator

Είναι εύκολο να δημιουργηθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία που ονομάζεται έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) που προσφέρεται σε δημοφιλείς υπηρεσίες όπως το Gmail, το Facebook, το Twitter, το Instagram και πολλά ακόμα.

Η εφαρμογή (iOS / Android) παράγει έναν τυχαίο κωδικό που χρησιμοποιείται για την επαλήθευση της ταυτότητάς σας όταν συνδέεστε σε διάφορες υπηρεσίες. Ο κώδικας μπορεί τεχνικά να αποστέλλεται στο τηλέφωνό σας μέσω μηνύματος κειμένου κάθε φορά – αλλά η εφαρμογή Google Authenticator παρέχει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας.

Το 2FA που βασίζεται σε SMS έχει ένα γνωστό ελάττωμα ασφαλείας και οποιοσδήποτε  ενημερωμένος χάκερ μπορεί να επιχειρήσει να κάνει μια επίθεση εναντίον της εταιρείας τηλεφωνίας σας. Η εφαρμογή Google Authenticator εξαλείφει τη δυνατότητα επίθεσης που βασίζεται σε SMS χρησιμοποιώντας αλγορίθμους για τη δημιουργία κωδικών στο τηλέφωνό σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το ρυθμίσετε:

  1. Κάντε λήψη του Google Authenticator από το Apple App Store ή το Google Play Store για Android. Είναι δωρεάν.
  2. Στη συνέχεια, πραγματοποιήστε επαλήθευση σε δύο βήματα στο λογαριασμό σας στο Google. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Google. Στην ενότητα “Ασφάλεια και σύνδεση” επιλέξτε “Επαλήθευση σε δύο βήματα” και στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να επιλέξετε την επιλογή “Εφαρμογή ταυτότητας”.
  3. Επιλέξτε το τηλέφωνό σας, Android ή iPhone.
  4. Ανοίξτε την πραγματική εφαρμογή Google Authenticator στο τηλέφωνό σας και πατήστε το πλήκτρο +.
  5. Στο κάτω μέρος της οθόνης θα εμφανιστούν δύο επιλογές, “Σάρωση γραμμωτού κώδικα” και “Μη αυτόματη εισαγωγή”.

Απλώς πρέπει να επιλέξετε μία από αυτές τις επιλογές για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία. Η χρήση της επιλογής “Σάρωση γραμμικού κώδικα” διαρκεί λίγο περισσότερο για να ολοκληρωθεί, απαιτώντας από εσάς να κατεβάσετε ένα σαρωτή QR από το κατάστημα εφαρμογών και έπειτα να δείξετε το τηλέφωνό σας στον κώδικα QR στην οθόνη του υπολογιστή σας, για να επαληθεύσετε τη σύνδεση του Επαληθευτή Google με το λογαριασμό σας. Αντίθετα, η “Εγγραφή με μη αυτόματο τρόπο” σημαίνει απλώς ότι το Google θα σας στείλει έναν 16ψήφιο κωδικό σε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Στη συνέχεια, εισάγετε τον κωδικό για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία επαλήθευσης:

Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή “Time Based” είναι ενεργοποιημένη στο ON, για να διασφαλίσετε ότι ο κωδικός που εισάγετε είναι ευθυγραμμισμένος με την πιο πρόσφατη ώρα κωδικού πρόσβασης του Authenticator.

Τώρα, κάθε φορά που συνδέεστε στο λογαριασμό που έχετε συνδέσει με τον Επαληθευτή Google, ο λογαριασμός θα σας ζητήσει να εισαγάγετε έναν εξαψήφιο κωδικό επαλήθευσης. Απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Google Authenticator και η εφαρμογή θα δημιουργήσει τον νέο τυχαίο κωδικό που θα εισάγετε.

(Να θυμάστε ότι, αν παραμείνετε συνδεδεμένοι, δεν θα χρειαστεί να περάσετε τη διαδικασία 2-FA κατά τη διάρκεια κάθε σύνδεσης.)

Συγχαρητήρια. Ο λογαριασμός σας δεν προστατεύεται μόνο με έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, αλλά και με την πρόσθετη ασφάλεια του εξαψήφιου κωδικού πιστοποίησης της Google.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS