ΑρχικήinetCyber - επιθέσεις πλήττουν τις εκλογές του Τσεχικού Κοινοβουλίου

Cyber – επιθέσεις πλήττουν τις εκλογές του Τσεχικού Κοινοβουλίου

Ορισμένες ιστοσελίδες της Τσεχικής Στατιστικής Υπηρεσίας (CZSO) έχουν υποβληθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιθέσεις DDoS (Distributed Denial of Service) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταμέτρησης των πρόσφατων κοινοβουλευτικών εκλογών.

επιθέσεις

Η εκπρόσωπος του CZSO, Petra Bacova,δήλωσε στην Sputnik Sunday: “Οι ιστοσελίδες που σχετίζονται με τις βουλευτικές εκλογές – volby.cz και volbyhned.cz – έχουν προσωρινά αποτύχει να λειτουργήσουν λόγω των επιθέσεων DDoS [Distributed Denial of Service] κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας το Σάββατο. Οι επιθέσεις αυτές δεν επηρέασαν τη συνολική πρόοδο των εκλογών. ”

Η Τσέχικη Εθνική Υπηρεσία Cyber μαζί με την Αστυνομία και την Υπηρεσία Ασφαλείας Πληροφοριών έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να εξετάσει τις επιθέσεις.

“Ευχαριστούμε για την ταχεία απόκριση, οι επιθέσεις στους δύο προαναφερθέντες διακομιστές εξουδετερώθηκαν, ενώ συνεχίστηκε η εργασία των ιστοτόπων”, δήλωσε η Bacova.

Η χώρα διεξήγαγε εκλογές για την κατώτερη έδρα του κοινοβουλίου την Παρασκευή-Σάββατο. Οι εκλογές κέρδισαν το κεντρικό κόμμα ANO με 29,64% των ψήφων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS