ΑρχικήinetΗ Uber εφαρμογή καταγράφει τις δραστηριότητες του iPhone σας

Η Uber εφαρμογή καταγράφει τις δραστηριότητες του iPhone σας

Η Apple, γνωστή λάτρης της ασφάλειας, παρέχει στην Uber το δικαίωμα να καταγράφει τι συμβαίνει σε μια οθόνη iPhone ακόμα και όταν η εφαρμογή δεν είναι σε λειτουργεία.Uber

Ακόμα και αν αυτό μοιάζει με παραβίαση της ιδιωτικής ζωής, η Uber ισχυρίζεται ότι η άδεια χρησιμοποιήθηκε για την τροφοδοσία ενός από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής καθώς βοήθησε στην εγκατάσταση των Uber maps στο iPhone.

Η  Melanie Ensign, Security και Privacy communicator της Uber, δήλωσε ότι το συγκεκριμένο ΑPI δεν χρησιμοποιείται πλέον οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ο ερευνητής ασφαλείας Will Strafach ανακάλυψε  τι συμβαίνει στην οθόνη ενός iPhone με την εφαρμογή και τόνισε ότι το περιστατικό αυτό είναι αρκετά περίεργο καθώς η Cupertino σκόπευε να απαγορεύσει την εφαρμογή από το App Store λόγω παραβίασης ιδιωτικών δικαιωμάτων.

Η Uber αν και δεν έχει τοποθετηθεί εκτενέστερα επι του θέματος ισχυρίζεται ότι ήδη εργάζεται πάνω στην οριστική απενεργοποίηση της λειτουργίας αυτής.

Η Apple από την πλευρά της εξηγεί ότι τα δικαιώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την εφαρμογή μόνο για τις πληροφορίες και τους πόρους που χρειάζεται. Επομένως, δεν υπάρχει κανένας φόβος περί παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών και μόλυνσης με κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Αν και η Apple χορηγεί πολύ δύσκολα δικαιώματα για τις λειτουργίες iCloud access, push notifications και Apple Pay στην συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε το ελεύθερο για την καταγραφή της δραστηριότητας της οθόνης ενός iPhone προκαλώντας μεγάλα ερωτηματικά σε ερευνητές και χρήστες. Μια κίνηση αρκετά παρακινδυνευμένη, θα λέγαμε.

Μπορεί η λειτουργία αυτή να απενεργοποιήθηκε -όπως ισχυρίζεται η Uber- αλλά σίγουρα είναι η μόνη εφαρμογή που έχει απεκτήσει άδεια από την Apple μέχρι στιγμής.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS