ΑρχικήinetCYBERSEC Forum 2017 9-10 Οκτωβρίου 2017 στην Κρακοβία

CYBERSEC Forum 2017 9-10 Οκτωβρίου 2017 στην Κρακοβία

CYBERSEC Forum 2017: Το CYBERSEC Forum είναι ένα από τα κορυφαία συνέδρια για την κυβερνοασφάλεια στην Ευρώπη, όπου συμμετέχουν φέτος 130 ομιλητές και περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι από όλον τον κόσμο.

Στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2017 το Συνεδριακό Κέντρο ICE Krakow θα καλωσορίσει τους αντιπροσώπους στο 3ο Ευρωπαϊκό Cybersecurity ForumCYBERSEC 2017, ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια του τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη. Το συνέδριο θα συγκεντρώσει υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, κορυφαίους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας, ηγέτες του ιδιωτικού τομέα, επενδυτές αλλά και startups τεχνολογικού ενδιαφέροντος. Στόχος του είναι η ανάπτυξη πρακτικών και καινοτόμων λύσεων για την ενίσχυση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.CYBERSEC Forum 2017

Η ενίσχυση της ικανότητας πρόληψης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αποτελεί ένα από τα αυξανόμενα προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο οικονομικός αντίκτυπος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο έχει πενταπλασιαστεί. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. JeanClaude Juncker, παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, δεν είμαστε ακόμα επαρκώς προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις αυξανόμενες απειλές στον κυβερνοχώρο, ενώ είναι επιτακτική η δημιουργία νέων εργαλείων για την αύξηση της ασφάλειας δικτύων.

CYBERSEC Forum 2017: Η συνεργασία σε διεθνές επίπεδο είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Οι λύσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνοψίζονται στον νέο νόμο για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (συμπεριλαμβανομένου του νέου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας του Κυβερνοχώρου, του νέου Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστοποίησης). Θα αποτελέσουν επίσης το κύριο θέμα της συζήτησης που θα διεξαχθεί τους προσεχείς μήνες στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο CYBERSEC Forum συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κορυφαίων επαγγελματιών του κυβερνοχώρου στον κόσμο ενώ αποτελεί σημαντικό μέρος της συζήτησης σχετικά με τις βασικές προκλήσεις και απειλές που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον κυβερνοχώρο.

Η διάσκεψη CYBERSEC Forum 2017 που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Kosciuszko θα συγκεντρώσει επαγγελματίες για τη σύνταξη κυβερνητικών και εταιρικών πολιτικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών της διάσκεψης είναι η Melissa Hathaway – πρώην σύμβουλος κυβερνοασφάλειας δύο προέδρων των ΗΠΑ, ο Sir Julian King – Ευρωπαίος Επίτροπος για την Ένωση Ασφαλείας, ο Michael Chertoff – πρώην Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α, ο Πρέσβης Sorin Ducaru – Αναπληρωτής γ.γ. του ΝΑΤΟ για Αναδυόμενες Προκλήσεις Ασφάλειας, ο Marietje Schaake – μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ALDE), ιδρυτής και μέλος της Διακομματικής Ομάδας για το Ψηφιακό Θεματολόγιο στο Ευρωκοινοβούλιο, η Πρέσβης Marina Kaljurand – Πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Σταθερότητα του Κυβερνοχώρου και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας, ο Jānis Sārts– Διευθυντής Στρατηγικού Κέντρου Επικοινωνιών Αριστείας του ΝΑΤΟ, ο Jan Neutze – Διευθυντής της πολιτικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Microsoft EMEA και ο Alastair Teare – Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Κεντρικής Ευρώπης.

Οι διοργανωτές του CYBERSEC Forum 2017 έχουν προγραμματίσει περισσότερες από 80 συζητήσεις, workshops, παρουσιάσεις και ειδικές εκδηλώσεις. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι συζητήσεις θα επιμερίζονται με τέσσερις θεματικές ενότητες: Κράτος, Άμυνα, Μέλλον και Επιχειρήσεις. Φέτος, οι προσκεκλημένοι εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν τις βασικές προκλήσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις επιπτώσεις του στις βασικές κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές διαδικασίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια. Τα βασικά σημεία των συζητήσεων αυτών θα χρησιμοποιηθούν στη διατύπωση προτάσεων με στόχο την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης και την ενίσχυση της θέσης της ΕΕ στην παγκόσμια αγορά στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Το κύριο θέμα των συζητήσεων στον τομέα του Κράτους θα είναι οι δραστηριότητες που διεξάγονται στον κυβερνοχώρο, όπως η παραπληροφόρηση, η χειραγώγηση ή η πρόκληση, οι οποίες αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή για τις βάσεις της δημοκρατίας, όπως οι εκλογικές διαδικασίες.

Ο τομέας της Άμυνας θα επικεντρωθεί σε θέματα που σχετίζονται με την οικοδόμηση των δυνατοτήτων άμυνας του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στον τομέα της άμυνας και της ρομποτοποίησης του πεδίου μάχης.

Το κύριο θέμα του τομέα των Επιχειρήσεων, τον οποίο οι τελικοί καταναλωτές θα πρέπει να θεωρήσουν ιδιαίτερα σημαντικό, θα είναι η ασφάλεια του κυβερνοχώρου του Internet of Things και το ζήτημα της ευθύνης που έχουν οι προμηθευτές λύσεων διασύνδεσης IoT για την ασφάλεια των χρηστών. Οι συζητήσεις θα αφορούν επίσης στην ασφάλεια βασικών τομέων που περιλαμβάνουν κρίσιμες υποδομές, ιδίως στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή της οδηγίας για τα ΝΑΚ. (NIS Directive)

Ο τομέας του Μέλλοντος θα επικεντρωθεί στις ευκαιρίες και τους κινδύνους που απορρέουν από τη διαδεδομένη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και πολυάριθμες συζητήσεις για τη βελτίωση της επιχειρηματικής καινοτομίας. Θα δοθεί επίσης προσοχή στο πρόβλημα της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του δικτύου.

Το CYBERSEC Forum 2017 θα έχει επίσης μια ειδική ζώνη startup και Innovation. Ο χώρος θα είναι ανοικτός για τις επιχειρήσεις προκειμένου να διεξάγουν συζητήσεις, συνεδρίες δικτύωσης και συνεντεύξεις με επενδυτές, καινοτόμους και επιχειρηματικούς ηγέτες κατά τη διάρκεια της διήμερης διάσκεψης. Το στάδιο της καινοτομίας αποτελεί μέρος του προγράμματος CYBERSEC HUB που ξεκίνησε από το Ινστιτούτο Kosciuszko κατά τη διάρκεια του περυσινού CYBERSEC Forum. Η πρωτοβουλία αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση του think-tank και την ολοκληρωμένη του προσέγγιση για την ενίσχυση του τομέα των προϊόντων και των υπηρεσιών του κυβερνοχώρου καθώς και την υποστήριξη των πιο καινοτόμων startups στην επέκτασή τους σε ξένες αγορές.

CYBERSEC Forum 2017: Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί διεθνής συμφωνία μεταξύ κέντρων καινοτομίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Θα σηματοδοτήσει την έναρξη της πρώτης στο είδος της, παγκόσμιας πλατφόρμας συνεργασίας 14 κέντρων με τον τίτλο Global Ecosystem of Ecosystems Platform in Innovation and Cybersecurity (EPIC). Εκπρόσωποι των οικοσυστημάτων καινοτομίας στον κυβερνοχώρο από 10 χώρες θα συμμετάσχουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα συνοδεύει τα εγκαίνια της αποκλειστικής πύλης EPIC. Το Ινστιτούτο Kosciuszko είναι ένα από τα μέρη της συμφωνίας.

Το CYBERSEC Forum αποτελεί ένα ετήσιο συνέδριο αφιερωμένο στις στρατηγικές πτυχές της κυβερνοασφάλειας στην Ευρώπη. Η εκδήλωση λειτουργεί ως μια συνεργατική πλατφόρμα για κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμούς και σημαντικούς οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα. Τα Concise Courses έχουν τιμήσει την πρώτη έκδοση του CYBERSEC Forum, κατατάσσοντάς το ανάμεσα στα πέντε κορυφαία συνέδρια του κυβερνοχώρου για συμμετοχή στην Ευρώπη.

Περισσότερα στα παρακάτω links:

https://cybersecforum.eu/en

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=pNzpJIowGJ4

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS