ΑρχικήinetΟι Ρώσοι τελειοποιούν το Taiga smartphone

Οι Ρώσοι τελειοποιούν το Taiga smartphone

Η InfoWatch Group, μια ρωσική εταιρεία ασφάλειας, εισήγαγε ένα smartphone που ονομάζεται Taiga και εμποδίζει τις εφαρμογές να συλλέγουν δεδομένα, ανέφερε το Bloomberg.

Taiga

Το τηλέφωνο Taiga αποσκοπεί να κρατήσει τις εφαρμογές από την παρακολούθηση οποιασδήποτε δραστηριότητας χρήστη, ιδιαίτερα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, των εγγράφων και των φωτογραφιών που σχετίζονται με την εργασία, αλλά γενικά αποτρέπει κάθε εφαρμογή από τη συλλογή ή την αποστολή δεδομένων χρήσης. Ενώ εφαρμογές όπως το Gmail – το οποίο είναι γνωστό για την σάρωση κειμένου στα email σε ενεργές διαφημίσεις – μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τηλέφωνο Taiga, δεν θα είναι σε θέση να συλλέξουν ή να αναφέρουν δεδομένα σχετικά με τη χρήση τους.

Ενώ το τηλέφωνο τρέχει λειτουργικό Android, αυτό είναι μια έκδοση που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει σε συνδυασμό με το firmware που έχει δημιουργήσει το InfoWatch. Τα πρώτα 50.000 τηλέφωνα Taiga παραδίδονται σε υπαλλήλους των ρωσικών εταιρειών που ανήκουν στο κράτος. (Δεν είναι ακόμα ένα τηλέφωνο που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν.)

Το Taiga, το οποίο παίρνει το όνομα του από το βορεινό τοπίο του χιονισμένου δάσους της Σιβηρίας και του Καναδά, είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα του τεχνολογικού ψυχρού πολέμου που προέκυψε μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Λίγο πριν από δύο εβδομάδες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαγόρευσε το λογισμικό της εταιρείας ασφαλείας της Kaspersky Lab με έδρα τη Μόσχα, επικαλούμενη υποτιθέμενους δεσμούς με τη ρωσική κυβέρνηση. Η Natalya Kaspersky, συνιδρυτής και προηγούμενη Διευθύνων Σύμβουλος του Kaspersky Lab, είναι σήμερα Πρόεδρος του Ομίλου InfoWatch.

Και τον περασμένο Νοέμβριο, το Κρεμλίνο στήριξε ένα σχέδιο για την αντικατάσταση όλων των λογισμικών της Microsoft σε κυβερνητικά γραφεία με ρωσικά ισοδύναμα, το οποίο ακολούθησε μετά την απαγόρευση του LinkedIn της Microsoft.

Η InfoWatch άνοιξε πρόσφατα γραφεία στη Μαλαισία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οπότε το Taiga μπορεί να εμφανιστεί σύντομα σε αυτές τις χώρες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS