ΑρχικήsecurityWebsites της Αμερικάνικης κυβέρνησης χακαρίστηκαν!

Websites της Αμερικάνικης κυβέρνησης χακαρίστηκαν!

Ένας μεγάλος αριθμός ιστότοπων που ανήκουν στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών χακαρίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με αποδεικτικά στοιχεία για νέα hacks που δημοσιεύθηκαν επίσης αργά τη Δευτέρα και νωρίς την Τρίτη. Τα websites στο Οχάιο και στο Μέριλαντ κατελήφθησαν μετά από την ομάδα hacking Team Team DZ, που έπληξε τη σελίδα ευρετηρίου με μηνύματα pro-ISIS και anti-Donald Trump μηνύματα.

websites

Οι ιστότοποι στο Οχάιο και στο Μέριλαντ κατελήφθησαν μετά από την ομάδα hacking Team Team DZ, που έπληξε τη σελίδα ευρετηρίου με μηνύματα pro-ISIS και anti-Donald Trump μηνύματα.

Οι ιστοσελίδες του Οχάιο Gov. John Kasich και του Howard County, Maryland, ήταν οι δύο πρώτες που υποβλήθηκαν σε κίνδυνο την Κυριακή, αλλά και άλλες επιθέσεις στοχεύουν επίσης στο Τμήμα Αποκατάστασης και Διόρθωσης του Οχάιο, τον Κυβερνήτη του Οχάιο, την Πρώτη Κυρία του Οχάιο, Μετασχηματισμός, Γραφείο Μετασχηματισμού Υγείας και Medicaid.

Επιπλέον, το Team System DZ στόχευε επίσης τον ιστότοπο του Υπουργείου Υγείας της Ουάσινγκτον, καθώς και διάφορες σελίδες που ανήκουν σε διεθνείς οργανισμούς.

Οι παραμορφωμένοι ιστοτόποι περιελάμβαναν μια μαύρη ταπετσαρία και ένα αραβικό σύμβολο, με μια ισλαμική κλήση προς την προσευχή που τρέχει στο παρασκήνιο. Ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα εξέφρασε την υποστήριξη του Ισλαμικού Κράτους και περιέλαβε προειδοποίηση στον Donald Trump και στους Αμερικανούς.

Τα περισσότερα websites έχουν ήδη αποκατασταθεί και οι αρχές στο Οχάιο δήλωσαν ότι έχουν ήδη έλθει σε επαφή με το FBI για να ξεκινήσουν έρευνα.

«Όλοι οι διακομιστές που έχουν προσβληθεί έχουν ληφθεί εκτός σύνδεσης και διερευνάμε τον τρόπο με τον οποίο αυτοί οι χάκερ ήταν σε θέση να αποπροσανατολίσουν αυτά τα websites. Συνεργαζόμαστε επίσης με την επιβολή του νόμου για να κατανοήσουμε καλύτερα τι συνέβη», ανέφερε ο Tom Hoyt, εκπρόσωπος του Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών του Οχάιο.

Το σύστημα ομάδας DZ είναι μια ομάδα hackers που δραστηριοποιούνται τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2015 και οι στόχοι τους περιελάμβαναν όχι μόνο ιστότοπους στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στις γαλλικές και ισπανικές αρχές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS