ΑρχικήinetΗ Apple αφαίρεσε άπειρα Apps από το App Store μέσα σε μια...

Η Apple αφαίρεσε άπειρα Apps από το App Store μέσα σε μια μέρα

Η Apple ξεκίνησε πρόσφατα μια σημαντική διαδικασία καθαρισμού στο App Store για να αφαιρέσει τους κλώνους και τις εφαρμογές spam και μοιάζει η εταιρεία να το τρέχει με τόσο γρήγορους ρυθμούς και στην Κίνα.

Apple

Μια αναφορά από την κινεζική ιστοσελίδα People.cn αποκαλύπτει ότι η Apple έχει αφαιρέσει τουλάχιστον 58.000 εφαρμογές από το Κινεζικό App Store σε μόλις δύο εβδομάδες. Το μεγαλύτερο ποσοστό απομάκρυνσης επιτεύχθηκε στις 15 Ιουνίου, όταν η Cupertino αφαίρεσε το βύσμα  σε όχι λιγότερες από 22.000 εφαρμογές, ποσοστό που είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος που αφαιρεί η εταιρεία από το App Store για παραβίαση των οδηγιών του.

Δεν είναι διαθέσιμες οι ιδιαιτερότητες, αλλά η Apple έχει ήδη επικριθεί για μερικές από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις της σχετικά με τις κινεζικές επιχειρήσεις, με ορισμένους ισχυρισμούς ότι ο κατασκευαστής του iPhone αγωνίζεται να ανταγωνιστεί τις τοπικές εταιρείες των οποίων οι υπηρεσίες εκτοξεύονται από την άποψη της υιοθέτησης τους.

Η Apple, ωστόσο, έχει ήδη αφαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές από το παγκόσμιο App Store ως μέρος μιας μεγάλης διαδικασίας καθαρισμού που περιλαμβάνει την παρεμπόδιση εφαρμογών όπως spam και κλώνους. Μόνο στην Κίνα το 33,5% των αφαιρεθέντων εφαρμογών λέγεται ότι είναι παιχνίδια, καθώς η Apple αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που αυξήθηκε ουσιαστικά μετά από το Flappy Bird saga.

Ένας αυξανόμενος αριθμός παιχνιδιών που δημοσιεύονται στο App Store δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους κλώνους του διάσημου παιχνιδιού Flappy Bird και η Apple θέλει να τα αφαιρέσει, καθώς πιστεύει ότι τα copycats μπορούν να επηρεάσουν τα έσοδα των αρχικών προγραμματιστών.

Ταυτόχρονα, η Apple προχωρά επίσης σε εφαρμογές που δημιουργούνται με πρότυπα ή με υπηρεσίες online, οι οποίες ουσιαστικά οδηγούν σε περισσότερους κλώνους ή εφαρμογές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός αντικειμένων επηρεάζεται από τη διαδικασία καθαρισμού.

Η επιθετική αφαίρεση των εφαρμογών της Apple συνεχίζεται αυτές τις μέρες, αλλά η εταιρεία δεν έχει ακόμη παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία ή λεπτομέρειες, αν και περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να εκδηλωθούν σύντομα καθώς ο αριθμός των εφαρμογών που σκοτεινιάζουν θα αυξηθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS