ΑρχικήsecurityΧάκερ επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου

Χάκερ επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν ο στόχος αυτού που περιγράφεται ως “σταθερή και αποφασιστική” επιθετικότητα από χάκερ στον κυβερνοχώρο που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, με τοπικούς αξιωματούχους να επιβεβαιώνουν ότι η εξωτερική πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έχει αποκλειστεί ως μέτρο ασφάλειας.

χάκερ

Το Κοινοβούλιο έχει ήδη έλθει σε επαφή με όλα τα μέλη για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους ασφαλείας μετά την επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και εξήγησε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

“Νωρίτερα σήμερα το πρωί ανακαλύψαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα και αποδείξεις μιας επιχείρησης cyberattack στο δίκτυο υπολογιστών μας”, αναφέρει η προειδοποίηση για το email σύμφωνα με το The Guardian.

“Η στενότερη έρευνα από την ομάδα μας επιβεβαίωσε ότι οι χάκερ πραγματοποιούσαν μια σταθερή και αποφασιστική επίθεση σε όλους τους κοινοβουλευτικούς λογαριασμούς χρηστών. Έχουμε συνεργαστεί στενά με το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Cyber για να προσδιορίσουμε τη μέθοδο της επίθεσης και έχουμε κάνει αλλαγές για να αποτρέψουμε την πρόσβαση των εισβολέων».

Τα νέα της επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά τις αναφορές από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι οι λογαριασμοί, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, των Βρετανών αστυνομικών και του κοινοβουλευτικού προσωπικού ήταν διαθέσιμοι για ηλεκτρονική αγορά, αφού κλέφτηκαν από Ρώσους χάκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί διακυβεύονται ως μέρος της παραβίασης δεδομένων του 2012 LinkedIn και αφορούν εκατομμύρια χρήστες. Το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Cyber (NCSC) συμβουλεύει τώρα χιλιάδες κυβερνητικούς αξιωματούχους να αλλάξουν τους κωδικούς τους το συντομότερο δυνατόν για να βεβαιωθούν ότι δεν έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Τουλάχιστον 1.000 Βρετανοί βουλευτές και κοινοβουλευτικά μέλη λέγεται ότι επηρεάζονται, μαζί με περισσότερα από 1.000 μέλη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Παρόλο που όλοι οι χρήστες συνιστούσαν να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης τους σύντομα μετά από πληροφορίες που έλαβαν οι αρχές σχετικά με την παραβίαση δεδομένων του LinkedIn το 2012, πέρυσι εκδόθηκε άλλη προειδοποίηση, όταν οι Ρώσοι χάκερ επιχείρησαν να πουλήσουν credentials που φέρεται ότι ανήκαν σε Βρετανούς αξιωματούχους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για συμβιβασμένα δεδομένα μετά την πρόσφατη επίθεση στον κυβερνοχώρο και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με την αποκατάσταση της απομακρυσμένης πρόσβασης στο δίκτυο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS