ΑρχικήsecurityΤο WannaCry χτύπησε τα φανάρια και τις κάμερες ταχύτητας στην Αυστραλία

Το WannaCry χτύπησε τα φανάρια και τις κάμερες ταχύτητας στην Αυστραλία

Το ransomware της WannaCry συνεχίζει να προκαλεί θύματα και αυτή τη φορά φαίνεται ότι ο ιός έχει καταφέρει ακόμη και να κατεβάσει φανάρια και κάμερες ταχύτητας στην Αυστραλία.

wannacry

Το κακόβουλο λογισμικό WannaCry κλειδώνει τα συστήματα κρυπτογραφώντας αρχεία και ζητώντας λύτρα για να τα αποκρυπτογραφήσει. Η Microsoft έχει ήδη παραδώσει ενημερώσεις κώδικα για όλες τις εκδόσεις των Windows νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά τα παλιά συστήματα παραμένουν ευάλωτα.

Στην περίπτωση του Αυστραλιανού συμβάντος, ο ραδιοφωνικός σταθμός 3aw αναφέρει ότι όλα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος, καθώς κάποιος έχει συνδέσει προφανώς μια μολυσμένη συσκευή USB που επέτρεψε τη διάδοση του κακόβουλου λογισμικού στο δίκτυο.

Ωστόσο, ενώ κάποιες 55 κάμερες καταλήφθηκαν εξαιτίας της WannaCry, οι διακομιστές που λειτουργούν με τις κάμερες δεν είχαν παραβιαστεί, καθώς δεν χρησιμοποιούν Windows, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. Επιπλέον, οι IT μηχανικοί βρίσκονται στη διαδικασία ανάπτυξης patches για να εμποδίσουν τη διάδοση του WannaCry, δήλωσαν.

“Το Τμήμα βρίσκεται στη διαδικασία απομάκρυνσης του ιού από τις πληγείσες κάμερες. Οι υπόλοιποι ιστότοποι θα διορθωθούν τις επόμενες δύο ημέρες. Ο ιός λογισμικού δεν έχει επηρεάσει την ακρίβεια του συστήματος κάμερας. Όλες οι παραβιάσεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουν καταγραφεί σωστά και καμία παραβίαση δεν έχει επηρεαστεί από τον ιό “, ανέφερε ένας εκπρόσωπος Τύπου της Δικαιοσύνης και του Κανονισμού.

Ο πωλητής της φωτογραφικής μηχανής Redflex Traffic Systems έχει ήδη επικοινωνήσει για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπόθεσης, ενώ οι αρχές  εξηγούν ότι μόνο οι κάμερες πρέπει να κάνουν restart για να εφαρμόσουν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Η πλειοψηφία των φωτογραφικών μηχανών έχουν ήδη σταθεροποιηθεί, με μικρό αριθμό ακόμη μολυσμένων, αλλά προβλέπεται να καθαριστούν το συντομότερο δυνατό.

Αν και δεν είναι πολύ σαφές πότε συνέβη το σύνολο των μολυσμένων, οι αυστραλοί αξιωματούχοι λένε ότι πριν από λίγες ημέρες εντοπίστηκαν στοιχεία  από το WannaCry και δεν είναι γνωστό σε αυτό το σημείο εάν επηρεάστηκαν άλλα συστήματα ή όχι.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS